Δευτέρα
15.04.2024

Υστατη έκκληση από Sam Bankman-Fried: Ζητά λίγα χρόνια φυλάκισης

Ο Sam Bankman-Fried αξίζει να περάσει μόνο λίγα χρόνια στη φυλακή, υποστήριξαν οι δικηγόροι του καταδικασμένου ιδρυτή του χρεοκοπημένου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, σε μια ύστατη έκκληση για επιείκεια, παρουσιάζοντάς τον ως έναν «ανιδιοτελή» και «αλτρουιστή» νεαρό άνδρα που «αφιέρωσε τη ζωή του στη φιλανθρωπία».

Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων κρίθηκε ένοχος σε επτά κατηγορίες για απάτη και ξέπλυμα χρήματος πέρυσι.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι δικηγόροι του Bankman-Fried δήλωσαν ότι η κατάλληλη ποινή θα κυμαινόταν από πεντέμισι έως εξίμισι χρόνια. Χαρακτήρισαν την ποινή των 100 ετών που πρότειναν οι υπεύθυνοι επιτήρησης «γκροτέσκα» και «βάρβαρη» και δήλωσαν ότι ως άτομο με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού, ο πελάτης τους «είναι μοναδικά ευάλωτος στον πληθυσμό των φυλακών».

Ο Bankman-Fried κατηγορήθηκε ότι λεηλάτησε τους λογαριασμούς των καταθετών της FTX για να πραγματοποιήσει μια σειρά από ριψοκίνδυνα στοιχήματα, να αποπληρώσει δάνεια και να αγοράσει ακίνητα, αφήνοντας μια τρύπα 8 δισ. δολαρίων στον ισολογισμό της εταιρείας, όταν κατέρρευσε σε πτώχευση τον Νοέμβριο του 2022, με τους πελάτες να μην μπορούν να αποσύρουν τα κεφάλαιά τους.

Όμως μια ομάδα δικηγόρων, μεταξύ των οποίων και ο Marc Mukasey, ο οποίος είχε προσληφθεί από τον Bankman-Fried για να τον βοηθήσει να ασκήσει έφεση για ελαφρύτερη ποινή, κάλεσε το δικαστήριο να εξετάσει πως ο 31χρονος είχε «παρεξηγηθεί» και συγκρινόταν λανθασμένα με εγκληματίες όπως ο Bernard Madoff, ο οποίος είχε ομολογήσει ότι λειτουργούσε ένα τεράστιο σύστημα Ponzi.

Πηγή: euro2day.gr

Array