Σάββατο
28.01.2023

Υψηλό 5 μηνών έπιασε το Bitcoin

Το Bitcoin σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδά του από τον Αύγουστο ενόψει των εορτασμών για τη σεληνιακή πρωτοχρονιά στην Ασία, και παράλληλα σημειώνοντας άνοδο για δεύτερο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο, μεταδίδει το Bloomberg.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα κέρδισε έως και 2,1%, φτάνοντας στα 22.786 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τις 18 Αυγούστου. Το δεύτερο τη τάξει Ether ανέβηκε επίσης έως και 2,4%, σε επίπεδα που είχε να πιάσει από τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για εξελίξεις που ακολουθούν όλο και περισσότερες προβλέψεις πως η αγορά κρυπτονομισμάτων έχει ξεπεράσει τα χαμηλά της.

Το Bitcoin ανεβαίνει για δεύτερο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο και γιορτάζει με κέρδη την κινεζική πρωτοχρονιά

«Η αρχή του κινεζικού νέου έτους είναι μια ελκυστική συγκυρία εισόδου για θέσεις long στο Bitcoin», δήλωσε ο Markus Thielen, επικεφαλής ερευνών στο Matrixport.

 Το Bitcoin και το Ether συνδυαστικά αύξησαν την αξία τους πάνω από 35% από τις αρχές του 2023 εν μέσω μιας πιο πολλά υποσχόμενης μακροοικονομικής εικόνας. Οι βραχυπρόθεσμες προσδοκίες για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ υποχώρησαν στις αρχές Ιανουαρίου στο χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν δύο ετών, παρέχοντας μεγαλύτερη ώθηση στο καταναλωτικό κλίμα. Η Fed οδεύει προς μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων, αν και δεν αλλάζει ρότα έως ότου φανούν οριστικά σημάδια επιβράδυνσης των τιμών.

Ο «ταύρος» Sean Farrell, επικεφαλής στρατηγικής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στο Fundstrat, προβλέπει ότι το Bitcoin θα αυξηθεί στα 35.000 έως 44.000 δολ. φέτος και ότι το Ether θα φτάσει τα 2.400 έως 3.200 δολ., αλλά εξακολουθεί να επισημαίνει αρκετούς βραχυπρόθεσμους κινδύνους στην ταραγμένη αγορά των crypto. 

Πηγή: euro2day.gr