Δευτέρα
08.08.2022

Υποχωρεί για τρίτη ημέρα το Bitcoin εν μέσω ανησυχίας για την Ταϊβάν

Η νέα φάση αναταραχής στις διεθνείς αγορές που εγκαινιάζει η αυξανόμενη ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας φαίνεται να επηρεάζει και τα κρυπτονομίσματα, με το Bitcoin να υποχωρεί για τρίτη διαδοχική ημέρα.

Το ισχυρότερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο υποχώρησε έως και 1,6% στα 22.769 δολάρια την Τρίτη και διαπραγματευόταν στα 22.860 νωρίτερα στο Τόκιο. Το Ether έφτασε να χάνει έως και 3,7%, ενώ τα λιγότερα ισχυρά νομίσματα από το Polkadot έως το Cardano βρέθηκαν επίσης στο κόκκινο.

Η πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι πρόκειται να προσγειωθεί στην Ταϊβάν την Τρίτη και θα γίνει η πρώτη υψηλόβαθμη Αμερικανίδα πολιτικός επισκέπτεται την Ταϊβάν έπειτα από 25 χρόνια. Η Κίνα θεωρεί το νησί δικό της έδαφός της και έχει προειδοποιήσει για συνέπειες. Ο κίνδυνος κλιμάκωσης της έντασης ώθησε τους επενδυτές να ρευστοποιήσουν μετοχές και παράγωγα.

Πριν από το πρόσφατο γύρισμα, το Bitcoin σκαρφάλωσε το Σαββατοκύριακο στα 25.000 $ για να κλείσει τον καλύτερο μήνα από τον Οκτώβριο του 2021. Η άνοδος ενίσχυσε το σενάριο που ήθελε τα χειρότερα του τρέχοντος έτους –το bitcoin έχει υποχωρήσει κατά περίπου 51%– να έχουν παρέλθει.

Τα στοιχήματα στην αγορά των options αφήνουν να εννοηθεί πως οι κερδοσκόποι βλέπουν τα 25.000 δολάρια ως «ταβάνι» για το bitcoin και τα 20.000 δολάρια ως «πάτωμα».

Source: newmoney.gr