Υπέρ της εξόρυξης crypto στη Ρωσία ο Πούτιν

Την πρόταση της ρωσικής κυβέρνησης για φορολογία και ρύθμιση της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων υποστηρίζει ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, απορρίπτοντας την πρόταση της κεντρικής τράπεζας για πλήρη απαγόρευσή τους, σύμφωνα με τρία άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Πούτιν υποστηρίζει ότι η εξόρυξη πρέπει να γίνεται σε περιοχές με πλεόνασμα ηλεκτρικής ενέργειας, όπως οι Irkutsk, Krasnoyarsk και Kareli, είπαν οι πηγές, ζητώντας να μην κατονομαστεί επειδή οι πληροφορίες δεν είναι δημόσιες.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να σχολιάσει ποια είναι η στάση του Πούτιν και είπε ότι ο Πρόεδρος έδωσε εντολή στην κυβέρνηση και την κεντρική τράπεζα να επιλύσουν τις διαφορές τους.

Οι υπηρεσίες Τύπου της κυβέρνησης και της κεντρικής τράπεζας δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα να σχολιάσουν την κατάσταση των συνομιλιών.

Η θέση του Πούτιν είναι good news για έναν τομέα που έχει υποστεί πολλές πιέσεις πρόσφατα, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους απαγόρευσης της Κίνας πέρυσι και της προσωρινής διακοπής mining στο Καζακστάν αυτή την εβδομάδα, καθώς η χώρα αντιμετώπιζε μπλακ άουτ. Η Ρωσία ήταν η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων το 2021, μετά τις ΗΠΑ και το Καζακστάν, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου του Cambridge που δημοσιεύθηκαν τον Οκτώβριο.

Η υποστήριξη του Ρώσου Προέδρου σημαίνει ότι οι προτάσεις είναι πιθανό να εγκριθούν. Ο Πούτιν την Τετάρτη κάλεσε την κυβέρνηση και την κεντρική τράπεζα να καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης των ψηφιακών νομισμάτων.

«Έχουμε επίσης ορισμένα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα εδώ, ειδικά στη λεγόμενη εξόρυξη», είπε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης, ενώ αναγνώρισε τους κινδύνους που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα. «Εννοώ το πλεόνασμα ηλεκτρικής ενέργειας και το καλά εκπαιδευμένο προσωπικό που υπάρχει στη χώρα».

Πηγή: euro2day.gr