Δευτέρα
11.12.2023

Ξηρουχάκης (ΤΧΣ): Συνεχίζουμε δυναμικά και συντεταγμένα το πρόγραμμα αποεπένδυσης

«Συνεχίζουμε δυναμικά και συντεταγμένα το πρόγραμμα αποεπένδυσης του Ταμείου με την επιτυχημένη ολοκλήρωση της πώλησης του συνόλου της συμμετοχής μας στην Alpha Bank, σε έναν εκ των κορυφαίων θεσμικών στρατηγικών επενδυτών στην Ευρώπη. Ευχαριστούμε θερμά τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους της Τράπεζας για την εξαιρετική συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια και τα θετικά της αποτελέσματα». Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΧΣ, Ηλίας Ξηρουχάκης.

Και συνεχίζει: «Προχωράμε, παράλληλα, με τη διάθεση μέρους της μετοχικής μας συμμετοχής στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 17 Νοεμβρίου.

Βασική αποστολή μας στο ΤΧΣ είναι να υποστηρίξουμε ενεργά τις ελληνικές τράπεζες και την εθνική οικονομία, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα και διασφαλίζοντας τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας. Με την ολοκλήρωση της Στρατηγικής Αποεπένδυσης θα έχουμε εκπληρώσει αποτελεσματικά τον σκοπό μας, έχοντας υλοποιήσει τη σημαντικότερη αναπτυξιακή επένδυση που έχει πραγματοποιηθεί στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο και την Ελληνική οικονομία εν γένει τα τελευταία χρόνια.

Αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη συμβολή μας στο κρίσιμο έργο της αποκατάστασης της κεφαλαιακής ανθεκτικότητας και κερδοφορίας των Ελληνικών Τραπεζών, όπως επίσης της ανταγωνιστικότητας και της αναπτυξιακής προοπτικής της ελληνικής οικονομίας, έχοντας θέσει ως βασικό στόχο την επίτευξη της βιώσιμης χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της χώρας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΕ: Ζητα «άμεσες παύσεις» των εχθροπραξιών στη Γάζα

Τι αλλάζει για την Alpha Bank μετά το deal με την UniCredit – Και τώρα η «σκυτάλη» της αποεπένδυσης στην ΕΤΕ

Στρατηγικός μετασχηματισμός για την Capital Product Partners – Εστιάζει αποκλειστικά στην αγορά της μεταφοράς ενέργειας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: newmoney.gr