Πέμπτη
21.10.2021

Xiaomi: Πρεμιέρα για την είσοδό της στην ηλεκτροκίνηση

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης οι μετοχές της Xiaomi σημείωσαν άνοδο περίπου 1,4% στις απογευματινές συναλλαγές στο Χονγκ Κονγκ, ξεπερνώντας τον ευρύτερο δείκτη Hang Seng.

Ο κινεζικός κολοσσός των smartphones, Xiaomi, πραγματοποίησε νέα είσοδο στη αγορά της ηλεκτροκίνησης, ανακοινώνοντας και επίσημα τη νέα εταιρεία, η οποία όπως δήλωσε, βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης.

Το όνομα της θυγατρικής εταιρείας είναι Xiaomi EV, Inc. και ιδρύθηκε με εγγεγραμμένο κεφάλαιο 10 δισ. γουάν (1,55 δισ. δολάρια), όπως είχε ανακοινωθεί προηγουμένως.

Τον Μάρτιο, η εταιρεία με έδρα το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει μια επιχείρηση παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με επενδύσεις άνω των 10 δισ. δολάρια σε βάθος δεκαετίας.

Η Xiaomi EV απασχολεί σήμερα 300 υπαλλήλους, όπως γνωστοποίησε σε ανακοίνωσή της και η επιχείρηση διευθύνεται από τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, Λι Γιουέν.

Προτού ανακοινωθεί και επίσημα το άνοιγμά της στην ηλεκτροκίνηση, η Xiaomi δήλωσε ότι η ομάδα της έχει «πραγματοποιήσει τεράστιο όγκο έρευνας αγοράς» τους τελευταίους πέντε μήνες, ωστόσο, όπως έκανε γνωστό η επιχείρηση δεν έχει ακόμη παρουσιάσει ένα αυτοκίνητο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε την εταιρεία αυτόνομης οδήγησης Deepmotion για περίπου 77,37 εκατ. δολάρια, με σκοπό να «ενισχύσει την τεχνολογική ανταγωνιστικότητα» της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Xiaomi, γνωστή για τα smartphones και άλλων τεχνολογικών gadgets, εισχωρεί σε μία ιδιαίτερα κορεσμένη αγορά  στην Κίνα, ανάμεσα σε start-ups, όπως η Nio και η Xpeng, καθώς και σε καθιερωμένους παίκτες, όπως η Tesla και η BYD, μια κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία που υποστηρίζεται από τον Γούορεν Μπάφετ.

Διαβάστε ακόμη:

Ελίζαμπεθ Χολμς: Αρχίζει η δίκη της γυναίκας που έστησε τη μεγαλύτερη επιχειρηματική απάτη στις ΗΠΑ

Ασφαλιστικές εισφορές: Διατηρούνται μειωμένες στο 36,66% και το 2022 – Τι κερδίζουν μισθωτοί και εργοδότες

ΕΝΦΙΑ: Πότε ανακοινώνονται οι αλλαγές για το 2022 σε αντικειμενικές, συντελεστές και κλιμάκια

Πηγή: newmoney.gr