Σάββατο
08.10.2022

Xbox: Ο Phil Spencer βλέπει θετικά την χρήση NFT στο gaming

Ο CEO της shoppingmode Microsoft Gaming, Phil Spencer, μοιράστηκε νέο σχόλιο σχετικά με τους μηχανισμούς παιχνιδιών play-to-earn και τα NFT, λέγοντας ότι αισθάνεται «επιφυλακτικός» αλλά δεν θέλει να ακυρώσει καμία νέα τεχνολογία.

Μιλώντας στο Bloomberg, ο Spencer είπε ότι η κατηγορία “play-to-earn” είναι περίεργη. Παραδέχτηκε ότι αυτό δεν είναι καινούργιο στο τοπίο του gaming αλλά τέτοιοι μηχανισμοί που ενσωματώνονται απευθείας στα παιχνίδια αντιπροσωπεύουν ένα νέο βήμα που απαιτεί μια προσεκτική ματιά, είπε.

«Το play-to-earn είναι κάτι για το οποίο είμαι επιφυλακτικός. Δημιουργεί μια εργατική δύναμη από παίκτες που κερδίζουν χρήματα από άλλους παίκτες. Για να είμαστε δίκαιοι, στη βιομηχανία παιχνιδιών, αυτό υπήρχε εδώ και χρόνια. Άνθρωποι που κυριολεκτικά απλώς περνούν το χρόνο τους κάνοντας κάποιο ταπεινό task σε ένα παιχνίδι για να συγκεντρώσουν κάποιο νόμισμα το οποίο στη συνέχεια μπορούν να πουλήσουν σε κάποιον άλλο πλούσιο παίκτη για πραγματικά χρήματα, έτσι ώστε αυτό το άτομο να μην χρειάζεται να ξοδεύει το χρόνο του», είπε. «Αλλά τώρα βρίσκεις παιχνίδια που αρχίζουν να το ενσωματώνουν στην οικονομία του ίδιου του παιχνιδιού.»

Source: secnews.gr