Κυριακή
28.11.2021

Web Summit: Επιστροφή στη Λισαβόνα έπειτα από έναν χρόνο

Το κορυφαίο Συνέδριο Τεχνολογίας και Καινοτομίας ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου, με αυστηρά μέτρα προστασίας

Είναι ξανά εδώ, παρά την πανδημία: Το κορυφαίο ευρωπαϊκό Συνέδριο Τεχνολογίας και Καινοτομίας Web Summit θα φιλοξενήσει έως 4 Νοεμβρίου περίπου 40.000 συνέδρους στους χώρους της Έκθεσης της Λισαβόνας.

Προ πανδημίας, πριν από δύο χρόνια, ο αριθμός τους ανερχόταν στις 70.000. Πέρυσι διοργανώθηκε διαδικτυακά. Φέτος επιστρέφει δυναμικά στην πορτογαλική πρωτεύουσα, με αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο.

Δυνατότητα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί, όσοι έχουν νοσήσει με κορωνοϊό και όσοι προσκομίζουν αρνητικό τεστ.

«Επεξεργαστήκαμε μαζί με την κυβέρνηση ένα σχέδιο ασφαλείας» αναφέρει ο Πάντι Κοσγκρέιβ, συνιδρυτής του Web Summit, σε αποκλειστική συνέντευξη στην DW. Στους εκθεσιακούς χώρους είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και η τήρηση αποστάσεων.

Όπως εξηγεί, αντί για την κεντρική εορταστική εκδήλωση με 5.000 συμμετέχοντες, φέτος θα διοργανωθούν πολλές μικρότερες, σε πάνω από 100 εκθεσιακούς χώρους. Ο Κοσγκρέιβ τονίζει ότι απαιτείται «προσωπική ευθύνη» για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Δυνατές παρουσίες

Ο Κοσγκρέιβ δηλώνει ευτυχής που το Web Summit επιστρέφει κυριολεκτικά φέτος στη Λισαβόνα: «Το Web Summit είναι ένα συνέδριο για τη δημιουργία νέων δικτύων. Και νέα δίκτυα μπορεί κανείς να φτιάξει μόνο με προσωπική επαφή, πρόκειται για ένα διαφορετικό επίπεδο επικοινωνίας».

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στην DW

Web SummitΛισαβόνα

Πηγή: newmoney.gr