Δευτέρα
11.12.2023

WE LEAD: Πάνω από οι 400 αιτήσεις στα online εκπαιδευτικά προγράμματα για γυναίκες

Πάνω από 400 αιτήσεις δέχθηκε το WE LEAD για τα online εκπαιδευτικά προγράμματα σε front-end και back-end development διάρκειας 15 εβδομάδων, τα οποία σχεδίασε σε συνεργασία με την Code.Hub και απευθύνονται σε γυναίκες.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση, οι πάνω από 400 αιτήσεις αντιπροσωπεύουν μοναδικές ιστορίες γυναικών από όλη την Ελλάδα- γυναίκες που θέλουν να ξεκινήσουν μια καριέρα στον χώρο της τεχνολογίας, επιθυμούν να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους, ή αναζητούν ένα ασφαλές περιβάλλον για να αναπτυχθούν.

Ανάμεσά τους είναι και αρκετές γυναίκες που βρίσκονται εκτός της αγοράς εργασίας για λόγους φροντίδας δικών τους ανθρώπων ή για άλλους προσωπικούς λόγους και επιθυμούν να επιστρέψουν.

Το 45% των αιτήσεων υποβλήθηκαν από γυναίκες που μένουν σε επαρχιακές πόλεις και αναζητούν καλύτερες ευκαιρίες εργασίας, τονίζοντας την ανάγκη για περισσότερες δράσεις που στοχεύουν στην ενδυνάμωση της περιφέρειας.

Με σκοπό να προσφέρει την καλύτερη εκπαιδευτική εμπειρία στις συμμετέχουσες, το WE LEAD προχώρησε με 58 γυναίκες για τα πρώτα εκπαιδευτικά προγράμματα του οργανισμού, σχεδιάζοντας περισσότερες δράσεις για τους επόμενους μήνες.

Οι συμμετέχουσες των προγραμμάτων που υλοποιούνται από την Code.Hub, το πρώτο Hub πληροφορικής στην Ελλάδα, θα αναδειχθούν ως επαγγελματίες έτοιμες να εισέλθουν ή να επανέλθουν στο εργασιακό περιβάλλον. Στο αυτό το πλαίσιο, ο οργανισμός έχει συνάψει στρατηγικές συνεργασίες με εταιρείες που συνεχώς καινοτομούν και αναζητούν ταλέντο.

Η Ελένη Ακτύπη, Managing Director του WE LEAD, δήλωσε σχετικά: «Μια κοινή πεποίθηση που λειτουργεί ως ένα ακόμη στερεότυπο για τις γυναίκες στον χώρο της τεχνολογίας είναι πως οι γυναίκες δεν ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν μια tech καριέρα. Οι γυναίκες όχι μόνο ενδιαφέρονται, αλλά έχουν τις δεξιότητες, την επιμονή και τη θέληση να χτίσουν μια επιτυχημένη καριέρα στον χώρο της τεχνολογίας και να ηγηθούν του μέλλοντος».

Διαβεβαίωσε πως «στο WE LEAD δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να επενδύουμε στο σύνολο των δυνατοτήτων των γυναικών, εξασφαλίζοντας πως ο δρόμος προς την ηγεσία θα είναι πάντα ανοιχτός», και προσέθεσε: «Για να το καταφέρουμε αυτό θα συνεχίσουμε να συνάπτουμε συνεργασίες με επαγγελματίες, εταιρείες και οργανισμούς που μοιράζονται το ίδιο όραμα για το μέλλον της τεχνολογίας με εμάς και αντιλαμβάνονται πως οι διακρίσεις λόγω φύλου στην τεχνολογία δεν περιορίζουν τη δυνατότητα μόνο των ατόμων, αλλά και του κλάδου συνολικά, οδηγώντας σε χαμένες ευκαιρίες για καινοτομία και πρόοδο».

Περισσότερες πληροφορίες για τα νέα προγράμματα και τις δράσεις του WE LEAD, του μη κερδοσκοπικού οργανισμού που ιδρύθηκε από το Libra Philanthropies το 2023, θα ανακοινωθούν σύντομα.

Διαβάστε ακόμη

Οι Έλληνες εφοπλιστές ηγούνται στις ναυπηγήσεις οικολογικών «πράσινων» πλοίων

Πώς κατανέμονται τα έργα άνω των €387 εκατ. του Ταμείου Ανάκαμψης στον τουρισμό (γραφήματα)

Messenger και Marketplace: Η Meta κινείται νομικά κατά του κανονισμού για τις ψηφιακές πλατφόρμες της ΕΕ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

 

Πηγή: newmoney.gr