Σάββατο
28.01.2023

Βουτιά κατά 50% στα κέρδη της Wells Fargo

Μείωση της κερδοφορίας κατέγραψε στο δ’ τρίμηνο του 2022 η Wells Fargo, με τα οικονομικά μεγέθη να αποδεικνύονται χειρότερα των εκτιμήσεων. 

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 0,67 δολάριο ανά μετοχή έναντι 1,38 δολαρίου/μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του 2021, καταγράφοντας πτώση κατά 50%. 

Την ίδια στιγμή, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 5,7% και διαμορφώθηκαν στα 19,6 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές ανέμεναν τζίρο 19,98 δισ. δολαρίων.  

Η απογοητευτική επίδοση της αμερικανικής τράπεζας συνδέεται άρρηκτα με τις εξελίξεις στην αγορά των στεγαστικών δανείων, με τη δανειοδοτική δραστηριότητα να συρρικνώνεται κατά 57%. 

 Δεν είναι τυχαίο, παράλληλα, ότι οι προβλέψεις ενισχύθηκαν στα 957 δισ. δολάρια έναντι 452 εκατ. δολαρίων πέρυσι.  

Από την άλλη πλευρά, τα αυξημένα επιτόκια της κεντρικής τράπεζας οδήγησαν σε βελτίωση των εσόδων από τόκους.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα των μεγαλύτερων τραπεζών στις ΗΠΑ έρχονται να ρίξουν μια καλύτερη «ματιά» στη δυναμική της αμερικανικής οικονομίας, η οποία καλείται να διαχειριστεί μια σειρά προκλήσεων, όπως ο πληθωρισμός, τα υψηλά επιτόκια και η επιβράδυνση της ανάπτυξης.  

Διαβάστε επίσης 

Η γνώμη του Βαγγέλη (όπως και του Προκόπη…), οι γαλάζιες παρουσίες στην κηδεία, το θερμόμετρο της Ιντρακάτ και η μάχη του Βόλου 

Τι συνέβη όταν 1.250 φιάλες Μαυροδάφνης παλαίωσαν για 3 χρόνια σε αμφορείς, δεξαμενές νερού και στο βυθό της θάλασσας στην Κεφαλλονιά – Μία κορυφαία οινική εμπειρία 

Τομ Φορντ: Η υπερπολυτελής έπαυλη αξίας 51 εκατ. που αγόρασε μετά τη συμφωνία με την Estée Lauder 

Πηγή: newmoney.gr