Σάββατο
23.10.2021

Voucher 200 ευρώ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του τρίτου κύκλου – Πώς θα κάνετε αίτηση

Τα voucher μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως και τη 1 Νοεμβρίου 2021

Ανοιχτή παραμένει η πλατφόρμα της ψηφιακής μέριμνας για να υποβάλλουν την αίτησή τους οι δικαιούχοι για την απόκτηση voucher 200 ευρώ για δωρεάν τάμπλετ, λάπτοπ. Οι δικαιούχοι του 3ου κύκλου του προγράμματος μπορούν να ενημερωθούν στην ιστοσελίδα www.digital-access.gov.gr και να υποβάλουν την αίτησή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που βρίσκεται εδώ. Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων είναι η 15η Οκτωβρίου 2021.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Ο τρίτος κύκλος του προγράμματος απευθύνεται σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, καθώς και οικογένειες εξαρτώμενων τέκνων με αναπηρία, οι οποίες ταυτόχρονα είναι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ για το έτος 2020 στις Β’ και Γ’ εισοδηματικές κατηγορίες (ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα από 6.001 έως 15.000 ευρώ).

Όπως συνέβη και στους πρώτους δύο κύκλους του προγράμματος, οι δικαιούχοι του Γ’ κύκλου θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο το οποίο έχει γεννηθεί κατά τα ημερολογιακά έτη 1996 έως και 2016 και πληροί τους όρους επιλεξιμότητας ως προς τη φοίτηση σε δημόσια εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop).

Με SMS η ενημέρωση

Οι δικαιούχοι του τρίτου κύκλου θα λάβουν την επιταγή ή τις επιταγές τους μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος, καθώς και με SMS στο κινητό τηλέφωνο το οποίο δήλωσαν στην αίτησή τους, με την προϋπόθεση ότι η αίτηση θα έχει εγκριθεί.  Οι επιταγές μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως και τη 1 Νοεμβρίου 2021 για την αγορά εγκεκριμένου τεχνολογικού εξοπλισμού της επιλογής των δικαιούχων, από εγκεκριμένο προμηθευτή της επιλογής τους.

Τα Μητρώα Εγκεκριμένων Προμηθευτών και Εγκεκριμένου Εξοπλισμού είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα www.digital-access.gov.gr. Οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις επιταγές είτε για την κάλυψη του συνολικού κόστους του εξοπλισμού της επιλογής τους, είτε για την κάλυψη μέρους του συνολικού κόστους, εφόσον αυτό ξεπερνά την αξία των διαθέσιμων επιταγών. Οι οικογένειες με περισσότερα από ένα ωφελούμενα τέκνα μπορούν να χρησιμοποιήσουν έως και τρεις επιταγές για την αγορά μίας μοναδικής συσκευής, εφόσον το επιθυμούν.

Διαβάστε ακόμη:

Χρηματιστήριο: Μάζεψε τις απώλειες σε συνεδρίαση – θρίλερ και «κράτησε» τις 905 μονάδες

Ρυθμίσεις οφειλών: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για 100 – 120 και 36 – 72 δόσεις

MAVA – Renault: Άλλαξε χέρια το εμβληματικό ακίνητο στη Νέα Φιλαδέλφεια (pic)

Πηγή: newmoney.gr