Σάββατο
30.09.2023

Visa: Σχεδιάζει πληρωμές με stablecoin USDC μέσω Solana

Άλμα 5% σημείωσε το κρυπτονόμισμα SOL μετά την είδηση ότι η Visa σχεδιάζει να εισαγάγει τον διακανονισμό πληρωμών σε stablecoin USDC μέσω του δικτύου Solana, στην προσπάθειά της να ενισχύσει την «ταχύτητα των διασυνοριακών συναλλαγών».

Η τιμή του SOL έφθασε να διαπραγματεύεται στα 20,50 δολάρια, σύμφωνα με το Coin Metrics, την ίδια στιγμή που τόσο το Bitcoin όσο και τα altcoins παρουσιάζουν ελάχιστες μεταβολές. Λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της Τρίτης (5/9) η «ναυαρχίδα» των crypto παραμένει στη ζώνη των 25.000 δολαρίων (25.728,62 δολάρια μετά την πτώση 0,57%), με τον Αιθέρα να σημειώνει μικρή άνοδο στα 1.635,73 δολάρια, ενισχυμένος κατά 0,38%.

Στην ανακοίνωσή της η Visa επισημαίνει ότι επεκτείνει τις δυνατότητες διακανονισμού με το σταθερό νόμισμα USDC της Circle στην αλυσίδα blockchain Solana, η οποία έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει υψηλές επιδόσεις στην ταχύτητα συναλλαγών. Παράλληλα, κάνει λόγο για την «παροχή μιας σύγχρονης επιλογής για τους πελάτες μας να στέλνουν ή να λαμβάνουν εύκολα χρήματα από το ταμείο της Visa».

Το δημοφιλές Solana και η ανερχόμενη αγορά stablecoin

Το Solana είναι ένα από τα δίκτυα blockchain που στοχεύουν να ανταγωνιστούν το Ethereum -No2 βάσει συνολικής κεφαλαιοποίησης στην αγορά crypto. Πρόκειται για ένα δίκτυο κρυπτογράφησης ιδιαίτερα αγαπητό μεταξύ των προγραμματιστών λόγω της μεγαλύτερης ταχύτητας που προσφέρει σε σχέση με το Ethereum. Στην αγορά κρυπτογράφησης το Solana καταγράφει μια από τις μεγαλύτερες ανόδους σε ετήσια βάση, που ξεπερνά το 101%, αναφέρει το δημοσίευμα του Coindesk.

Η Visa πειραματίζεται από το 2021 με το USDC, το δεύτερο μεγαλύτερο σταθερό νόμισμα στην αγορά stablecoin, διερευνώντας πώς θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει με στόχο συντομότερες και φθηνότερες διασυνοριακές πληρωμές.

Η εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων, Bernstein Advisors, εκτιμά ότι η αγορά stablecoin θα αυξηθεί κατά 2,8 τρισ. δολάρια την επόμενη 5ετία. Αυτήν τη στιγμή η αξία της αγοράς stablecoin υπολογίζεται στα 125 δισεκατομμύρια δολάρια. «Αναμένουμε ότι οι μεγάλες παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές και καταναλωτικές πλατφόρμες θα εκδώσουν stablecoins με κοινή επωνυμία για να τροφοδοτήσουν την ανταλλαγή αξιών στις πλατφόρμες τους» είχε αναφέρει η Bernstein σε έκθεσή της τον Αύγουστο.

Η ανακοίνωση της Visa έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την κίνηση της PayPal να κυκλοφορήσει το δικό της stablecoin.

Source: powergame.gr