Visa: Μια νέα ολόκληρη ομάδα καταναλωτών εισέρχεται στα NFTs

Τα μη ανταλλάξιμα token ή τα NFT έχουν ανοίξει την αγορά για περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων σε πολλά περισσότερα άτομα φέτος, σύμφωνα με στέλεχος της Visa.

Τα NFT είναι μοναδικά ψηφιακά στοιχεία και λειτουργούν ως συλλεκτικά αντικείμενα που δεν μπορούν να αντιγραφούν, καθιστώντας τα σπάνια από τη σχεδίασή τους. Η ιδιοκτησία αυτών των περιουσιακών στοιχείων — που μπορεί να περιλαμβάνει τα πάντα, από μουσική και ψηφιακά έργα τέχνης — καταγράφεται σε ένα blockcain.

Μια «ολόκληρη νέα κατηγορία» βασικών καταναλωτών εισήλθε στον χώρο crypto λόγω των NFTs, δήλωσε ο Cuy Sheffield, επικεφαλής του τμήματος κρυπτονομισμάτων της Visa. Άτομα που ενδιαφέρονται για την τέχνη, τη μουσική ή τον πολιτισμό γενικά «στήνουν κρυπτογραφικά πορτοφόλια σε κύματα» και είναι ενθουσιασμένοι να κόψουν τα δικά τους NFT ή να υποστηρίξουν άλλους δημιουργούς, πρόσθεσε.

«Το Crypto γίνεται πολιτιστικό, γίνεται cool», είπε, προσθέτοντας ότι παλιά αν επένδυες σε ψηφιακά νομίσματα «ήσουν κάπως περίεργος».

Η λειτουργία ενός πορτοφολιού κρυπτογράφησης αλλάζει, είπε. Προηγουμένως, ήταν ένα ασφαλές μέρος για την αποθήκευση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, αλλά τώρα, θα μπορούσε να είναι ένα μέρος όπου οι άνθρωποι ανακαλύπτουν νέα μουσική – να γίνει περισσότερο μια «σούπερ εφαρμογή» που επηρεάζει τη ζωή ενός καταναλωτή, εξήγησε.

Εκτός από τα NFT, τα meme tokens όπως το dogecoin και το shiba inu είναι άλλα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης που εκτινάχθηκαν σε δημοτικότητα φέτος.

H Visa ξεκίνησε ένα πρόγραμμα με επίκεντρο τα NFT και σε συνεργασία με τον διάσημο καλλιτέχνη Micah Johnson. Visa και Johnson στοχεύουν να βοηθήσουν τους δημιουργούς και τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων να κατανοήσουν καλύτερα πώς λειτουργούν τα NFT και πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δίκτυα blockchain και τα κρυπτονομίσματα για τη δημιουργία και πώληση ψηφιακής εργασίας.

Η διαδικασία συμμετοχής

Η Visa θα προσφέρει μια ανοιχτή πρόσκληση σε δημιουργούς που θέλουν να λάβουν μέρος στην πρωτοβουλία. Έπειτα, θα επιλέξει ορισμένους από αυτούς για να συμμετάσχουν στο έργο. Η εταιρεία θα επιμορφώνει μέσω ειδικών μαθημάτων τους συμμετέχοντες και θα έχει ως απώτερο σκοπό να διαμορφώσει ‘ουσιαστικές’ σχέσεις μεταξύ των δημιουργών που συμμετέχουν και των συνεργατών πληρωμών της Visa.

Οι δηλώσεις του αντιπρόεδρου της Visa

Ο αντιπρόεδρος της Visa και επικεφαλής κρυπτονομισμάτων, Cuy Sheffield, έγραψε στο Twitter: «Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας ψηφιακής αναγέννησης στον κόσμο της τέχνης και της δημιουργίας περιεχομένου – ένα ακμάζον οικοσύστημα καλλιτεχνών, μουσικών, συγγραφέων, φωτογράφων και επιμελητών που χτίζουν κοινότητες στο σημείο τομής του πολιτισμού και του εμπορίου. Οι νέες τεχνολογίες που αναδύονται στο κρυπτοσύστημα, όπως τα NFT, έχουν τη δυνατότητα να διευκολύνουν την είσοδο των ψηφιακών δημιουργών σε παγκόσμια βάση, ώστε να δημιουργήσουν τις δικές τους μικρές επιχειρήσεις».

Τί είναι NFT?

Τα NFT (Non-fungible token) αποτελούν συνήθως έργα τέχνης, τα οποία ψηφιοποιούνται μέσω της τεχνολογίας blockchain και διαπραγματεύονται στις κρύπτο-αγορές. Τον τελευταίο καιρό, χάρη στην αναβάθμιση του Ethereum δικτύου, η αγορά αυτή έχει σημειώσει σημαντική άνοδο και ιστορικά υψηλά. Καθένα φέρει απόδειξη ιδιοκτησίας και διαφορετικά χαρακτηριστικά. Τα χαρακτηριστικά αυτά, τούς προσδίδουν μοναδικότητα και αυξάνουν την αξία τους.

ΠΗΓΗ: ot.gr