Βενζίνη: Συνεχίζονται οι ανατιμήσεις – Νέες αυξήσεις μέχρι τέλος της εβδομάδας (vid)

Ποιες περιοχές είναι «πρωταθλήτριες» στην ακρίβεια των καυσίμων

Συνεχίζεται το ράλι στις τιμές της βενζίνης, καθώς η ακρίβεια στα καύσιμα ροκανίζει τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών. Η τιμή της βενζίνης αυξάνεται καθημερινά, κάνοντας τους καταναλωτές να μετρούν πλέον και το λίτρο. Ενδεικτικό είναι ότι, καθημερινά, σημειώνεται αύξηση στην τιμή της βενζίνης η οποία, στις αρχές Μαΐου, ήταν 2,138€/lt ενώ, στις 10 του ίδιου μήνα, έφτασε τα 2,179€/lt ενώ, μέσα σε μία μόλις εβδομάδα, ξεπέρασε για πρώτη φορά, τα 2,2€/lt (2,204€.lt).

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως έρχονται νέες ανατιμήσεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας. «Πιθανότατα μέχρι το τέλος της εβδομάδας να δούμε μια αύξηση της τάξης των 10 λεπτών στη μέση τιμή της αμόλυβδης. Δηλαδή από 2,2 ευρώ το λίτρο που είναι στα μεγάλα αστικά κέντρα να τη δούμε στα 2,3€/lt» , δήλωσε  ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου.

«Πρωταθλήτριες» στην ακρίβεια των καυσίμων είναι για ακόμα μια φορά οι Κυκλάδες με μέση τιμή βενζίνης τα 2,379 ευρώ το λίτρο ενώ ακολουθούν τα Δωδεκάνησα με 2.328€/lt και η Ευρυτανία με 2.297€/lt. Στην Αττική η μέση τιμή διαμορφώθηκε σε 2.182 ευρώ το λίτρο ενώ στη Θεσσαλονίκη σε 2,173€/lt.

Το κόστος των μετακινήσεων έχει γίνει πλέον δυσβάσταχτο για τους καταναλωτές, καθώς η μέση τιμής της βενζίνης έχει ανέβει κατά περίπου 60 λεπτά (Από 1,661€/lt σε 2,204€/lt) από τον Μάιο του 2021.

Διαβάστε ακόμη:

Διαστάσεις παίρνει το sell off στη Wall Street – Απώλειες 1.000 μονάδων για τον Dow Jones (upd)

Πώς εκτροχιάστηκαν τα ενεργειακά σχέδια της Ρωσίας – Σανίδα σωτηρίας οι εξαγωγές της (Γραφήματα)

Atlantic Council: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα ανοίξει ξανά τη διπλωματία των αγωγών – Γιατί ο East Med δεν έχει πεθάνει

Πηγή: newmoney.gr