Δευτέρα
15.04.2024

Uniswap: Ο «βασιλιάς» επιστρέφει

Το αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων και από τα πρώτα και πιο επιτυχημένα έργα της αποκεντρωμένης οικονομίας (decentralised finance) «επέστρεψε» με μια σειρά καινοτόμων και δυναμικών πρωτοβουλιών.

Με το Total Value Locked να ξεπερνά τα 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια και κεφαλαιοποίηση αγοράς 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το Uniswap διεκδικεί την πρώτη θέση μεταξύ των αποκεντρωμένων ανταλλακτηρίων.

Το Uniswap παραμένει με διαφορά το μεγαλύτερο αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο με το Total Value Locked να ξεπερνά στο διπλάσιο το αμέσως ακόλουθο, δηλαδή το Curve.

Το Uniswap V3 είναι ένα από τα πιο δημοφιλή DEX. Ο μηχανισμός που επιτρέπει στις δεξαμενές ρευστότητας V3 να διαπραγματεύονται με χαμηλότερες προμήθειες, ξεκινώντας από μόλις 0,05%, απευθύνεται σε επενδυτές υψηλού όγκου συναλλαγών, δημιουργώντας μεγαλύτερη ρευστότητα.

Φυσικά, τις αλλαγές αυτές αντανακλά και το κρυπτονόμισμα $UNI το οποίο σημειώνει αύξηση κατά 80% σε τριμηνιαία βάση και έχει καθιερωθεί μεταξύ των 20 κορυφαίων σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονομισμάτων.

Στο τελευταίο προϊοντικό λανσάρισμα το Uniswap προώθησε ένα νέο ψηφιακό πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων που εγκαθίσταται ως επέκταση στο πρόγραμμα περιήγησης και άλλα εργαλεία για ευκολότερες συναλλαγές κρυπτονομισμάτων. Το Uniswap ανακοίνωσε συνολικά τρία νέα εργαλεία για τη διευκόλυνση των ευκολότερων συναλλαγών στην πλατφόρμα.

Μεταξύ των εργαλείων είναι η δυνατότητα τοποθέτησης limit orders στο αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο, ανανεωμένες σελίδες δεδομένων και πληροφοριών σχετικά με τα επενδυτικά ζεύγη αλλά και τις δεξαμενές ρευστότητας, αλλά και το νέο ψηφιακό πορτοφόλι. Τα δύο πρώτα κυκλοφόρησαν ήδη, ενώ οι χρήστες πρέπει να εγγραφούν σε μια λίστα αναμονής για την το ψηφιακό πορτοφόλι Uniswap για το πρόγραμμα περιήγησης, για να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτήν σε τέσσερις έως έξι εβδομάδες.

Το ψηφιακό πορτοφόλι για το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome, θα λειτουργεί ως μια πλαϊνή γραμμή σε ένα παράθυρο που απλοποιεί την ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων, την υπογραφή συναλλαγών και τις διαδικτυακές συναλλαγές (αποστολή και λήψη) κρυπτονομισμάτων.

Το άλλο εργαλείο είναι η εισαγωγή των Limit Orders, που εκτελούν αυτόματα τη συναλλαγή ενός χρήστη όταν ένα κρυπτονόμισμα διαπραγματεύεται σε μια συγκεκριμένη τιμή.

Τέλος, οι ανανεωμένες σελίδες Data & Insight εμφανίζουν γραφήματα, δεδομένα για τις δεξαμενές ρευστότητας, αρχεία συναλλαγών και άλλες σχετικές πληροφορίες για τους επενδυτές.

Οι σελίδες Limit Orders και Data & Insight είναι ήδη διαθέσιμες. Η κίνηση έρχεται αφότου το Uniswap Foundation πρότεινε αλλαγές στη δομή των τελών συναλλαγών του για να ανταμείψει τους κατόχους του κρυπτονομίσματος UNI και συγκεκριμένα όσους συμμετέχουν στη διακυβέρνηση.

Η πρόταση στο φόρουμ διακυβέρνησης έγινε με θερμό καλωσόρισμα, καθώς οι μακροχρόνιοι υποστηρικτές του κρυπτονομίσματος έχουν επανειλημμένα ζητήσει να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός συγκέντρωσης των συναλλαγών, αυξάνοντας έτσι τη χρησιμότητα του κρυπτονομίσματος πέρα από τη διακυβέρνηση.

Ο επικεφαλής διακυβέρνησης του Ιδρύματος Uniswap, Erin Koen, πρότεινε την αναβάθμιση, λέγοντας ότι θα ανταμείψει τους κατόχους κουπονιών UNI που είχαν προχωρήσει σε staking των ψηφιακών νομισμάτων.

Source: liberal.gr

Array