Τετάρτη
01.02.2023

TSMC: Συνεχίζει να κτίζει εργοστάσια όπου θα κατασκευάζονται ημιαγωγοί

Η TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) ανακοίνωσε την έναρξη της μαζικής παραγωγής των πλέον προηγμένων της μικροτσίπ σε εργοστάσιο στη νότια Ταϊβάν, με τον πρόεδρο της εταιρείας να ξεκαθαρίζει ότι η παραγωγή στο νησιωτικό ασιατικό κράτος θα συνεχίσει αυξανόμενη.

Η μαζική παραγωγή των μικροτσίπ που κατασκευάζονται με την τεχνολογία των 3 νανομέτρων έρχεται καθώς η εταιρεία επενδύει στην κατασκευή νέων εργοστασίων, τόσο στην Ταϊβάν όσο και στο εξωτερικό.

Η TSMC κατέχει κυρίαρχη θέση στην κατασκευή ημιαγωγών προηγμένης τεχνολογίας τα οποία χρησιμοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, από τα κινητά τηλέφωνα μέχρι την αεροδιαστημική βιομηχανία.

Σύμφωνα με τα όσα είπε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου εργοστασίου στα νότια της Ταϊβάν ο πρόεδρος του Δ.Σ. της TSMC, Μαρκ Λιού, η ζήτηση για μικροτσίπ 3nm είναι «ισχυρή» λόγω και των νέων τεχνολογιών, όπως το 5G και οι υψηλής απόδοσης υπολογιστές.

Η TSMC αυξάνει κατακόρυφα τις νέες επενδύσεις στα 44 δισ. δολ.

Νωρίτερα, εντός του Δεκεμβρίου, η TSMC είχε ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να τριπλασιάσει την επένδυσή της στο νέο εργοστάσιο στην Αριζόνα, φτάνοντας στα 40 δισεκατομμύρια δολάρια, μεταξύ των μεγαλύτερων ξένων επενδύσεων στην αμερικανική ιστορία.

Η ταϊβανέζικη εταιρεία, που διατηρεί στο πελατολόγιό της ονόματα όπως της Apple και της Nvidia, κατασκευάζει ένα ακόμα εργοστάσιο, αυτή την φορά στην Ιαπωνία, ενώ έχει ανακοινώσει ότι βρίσκεται στα πρώτα στάδια της αξιολόγησης μιας πιθανής επέκτασης και στη Γερμανία.

Διαβάστε ακόμη

«Game changer» η Κίνα για την αγορά εμπορευμάτων – Τι θα κάνουν πετρέλαιο και χρυσός

ΔΥΠΑ: Από σήμερα στο «πορτοφόλι» του gov.gr η νέα ψηφιακή κάρτα ανεργίας – Τα επιδόματα με ένα κλικ

Societe Generale: Βλέπει επενδυτική βαθμίδα τον Απρίλιο για Ελλάδα από τον οίκο S&P

Πηγή: newmoney.gr