Σάββατο
02.12.2023

Τσάπαλος: Θεραπεύουμε τις αδικίες στο φορολογικό σύστημα

Η νέα φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών δεν αφορά τους εργαζόμενους που πληρώνονται με μπλοκάκι και με έως δύο εργοδότες ούτε τους αγρότες, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε.

«Δεν αφορά τους εργαζόμενους που πληρώνονται με μπλοκάκι. Αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους επιτηδευματίες. Δεν αφορά επίσης και τους αγρότες. Αν έχεις τρεις εργοδότες και πάνω αλλάζει το καθεστώς. Αν έχεις δύο εργοδότες δεν υπάγεσαι στο καθεστώς φορολόγησης» επισήμανε ο κ. Τσάπαλος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, στόχος είναι, σύμφωνα με όσα ανέφερε, να θεραπευτεί η εξής παθογένεια στο φορολογικό μας σύστημα, «ότι επτά στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους δηλώνουν λιγότερα χρήματα, λιγότερα έσοδα, λιγότερη αμοιβή για τους εαυτούς τους από αυτήν την αμοιβή που λαμβάνουν όσοι πληρώνονται με τον κατώτατο μισθό».

«Όσοι μισθωτοί πληρώνονται με τον κατώτατο μισθό, πληρώνουν παραπάνω φόρους από τους 7 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες» υπογράμμισε ο κ. Τσάπαλος. «Η δεύτερη αδικία έχει να κάνει με τους ίδιους τους ελεύθερους επαγγελματίες. Γιατί το 4% των ελεύθερων επαγγελματιών πληρώνει το 50% των φόρων τους, στην ουσία. Άρα ουσιαστικά ερχόμαστε να θεραπεύσουμε αυτές τις δύο πολύ πολύ μεγάλες αδικίες στο φορολογικό μας σύστημα» συμπλήρωσε.

Πηγή: powergame.gr