Πέμπτη
23.03.2023

Τράπεζα της Αγγλίας: Μέχρι τέλος της δεκαετίας η δημιουργία ψηφιακής στερλίνας

Οι Βρετανοί καταναλωτές ενδέχεται να χρησιμοποιούν ένα νέο ψηφιακό νόμισμα ονόματι «Britcoin» ως εναλλακτικό των μετρητών μέχρι το τέλος της δεκαετίας, σύμφωνα με την Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) και το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

Δεδομένης της μεταβλητότητας των αγορών των κρυπτονομισμάτων και την κατάρρευση της εταιρείας crypto FTX, η κεντρική τράπεζα και το υπουργείο Οικονομικών της χώρας θα πρέπει να καθησυχάσουν τους πολίτες και να τους πείσουν πως το βρετανικό ψηφιακό νόμισμα θα είναι τόσο ασφαλές όσο και τα μετρητά.

Οι ρυθμιστές θα μελετήσουν τις τεχνικές προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός ψηφιακού νομίσματος ελεγχόμενου από την κεντρική τράπεζα πριν λάβουν τις τελικές αποφάσεις τους στα μέσα στης τρέχουσας δεκαετίας.
Ο ΥΠΟΙΚ Τζέρεμι Χαντ και ο κεντρικός τραπεζίτης Άντριου Μπέιλι μπορεί, μεν, να μην αποφασίσουν να προχωρήσουν με τα επόμενα βήματα του πλάνου, αλλά το μομέντουμ θεωρείται αυξημένο αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian. Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση των ρυθμιστικών αρχών αυτών, η δημιουργία ενός ψηφιακού νομίσματος θεωρείται ως απαραίτητο βήμα για το μέλλον της βρετανικής οικονομίας.

Εάν η όλη προσπάθεια λάβει το «πράσινο φως», το ψηφιακό νόμισμα ενδέχεται να εισέλθει στις ζωές των καταναλωτών το νωρίτερο στα τέλη της δεκαετίας.

«Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει και ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιούμε συναλλαγές ψηφιοποιείται ολοένα και περισσότερο. Η ανάγκη δημιουργίας μίας ψηφιακής στερλίνας θεωρείται, πια, αναγκαία αφού θα βοηθήσει τις εταιρείες, θα ενισχύσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα και θα σταθεροποιήσει το χρηματοοικονομικό περιβάλλον της χώρας», ανέφερε ο Μπέιλι, προσθέτοντας πως «Υπάρχουν, όμως, ένας αριθμός προβλημάτων που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Η ΒοΕ θα κάνει τις αναγκαίες μελέτες πριν προχωρήσει στη λήψη αποφάσεων οι οποίες θα αλλάξουν ριζικά τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα χρήματα».

Source: powergame.gr