Κυριακή
21.07.2024

Τράπεζα Πειραιώς: Ξεκινά το roadshow για το ομόλογο Tier I – Επιβεβαίωση newmoney

Η Τράπεζα Πειραιώς, με βαθμολογία Caa3 και B- από Moodys και S&P αντίστοιχα, ανέθεσε σε Goldman Sachs, UBS, Credit Suisse, Deutsche Bank και Morgan Stanley να οργανώσουν μία σειρά από roadshows με επενδυτές που ξεκίνησαν
σήμερα, Δευτέρα

Εντολή στις τράπεζες Goldman Sachs και UBS ως κύριους ανάδοχους και στις Credit Suisse, Deutsche Bank και Morgan Stanley ως Joint Bookrunners έδωσε η Τράπεζα Πειραιώς για τη διοργάνωση συναντήσεων με επενδυτές, οι οποίες ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα, με στόχο την έκδοση τίτλου ΑΤ1, ύψους έως 400 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του newmoney.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με σχετικό σημείωμα από τους arrangers, η Τράπεζα Πειραιώς, με βαθμολογία Caa3 και B- από Moody’s και S&P αντίστοιχα, ανέθεσε σε Goldman Sachs, UBS, Credit Suisse, Deutsche Bank και Morgan Stanley να οργανώσουν μία σειρά από roadshows με επενδυτές που ξεκίνησαν σήμερα, Δευτέρα. Ενδέχεται να ακολουθηθεί μία συναλλαγή Additional Tier I, μορφής Reg S  στον κομιστή και αναμένεται να αξιολογηθούν με «Ca» και «CCC-» από τους Moody’s και S&P αντιστοίχως. Οι τίτλοι διαθέτουν option εξαργύρωσης με εξάμηνη προειδοποίηση.

Όπως είχε γράψει το newmoney, η διοίκηση της τράπεζας είχε ανακοινώσει την έκδοση υβριδικού ομολόγου AT1, ύψους 600 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος Sunrise. Δεδομένου, ωστόσο, ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ήταν υπέρτερη του σχεδιασμού (σ.σ. «άγγιξε» το 1,38 δισ. ευρώ), το ομόλογο θα διαμορφωθεί σε επίπεδα από 300 έως 400 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η ολοκλήρωση της ομολογιακής έκδοσης συνδέεται και με την ανάγκη συμμόρφωσης με την οδηγία MREL (Minimum Required Eligible Liabilities). Αυτή προβλέπει την υποχρέωση των τραπεζών να πληρούν μία ελάχιστη απαίτηση ιδίων κεφαλαίων και επιλέξιμων υποχρεώσεων (MREL) με την έκδοση επαρκών χρηματοοικονομικών μέσων (π.χ. ομόλογα Tier II, AT1 κ.ά.), τα οποία θα μπορούν να διαγραφούν ή και να απομειωθούν προς απορρόφηση ζημιών ή/και να μετατραπούν σε μετοχικό κεφάλαιο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Διαβάστε ακόμη:

Νέες αντικειμενικές: Αύξηση τιμών έως και πάνω από 200% – Ποιοι θα δουν μειώσεις

Νέες αντικειμενικές αξίες: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σε 5 ερωτήσεις και απαντήσεις

«Κουρεμένα» ενοίκια: Προβλήματα και «κακοτοπιές» στις φορολογικές δηλώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων

Πηγή: newmoney.gr

Array