Τράπεζα Πειραιώς: Συμφωνία για τη διαχείριση επιλεγμένων μη κύριων συμμετοχών από την Blantyre Capital

Η Eversheds Sutherland και η δικηγορική εταιρεία AB Law ενήργησαν ως διεθνείς και εγχώριοι νομικοί σύμβουλοι της Τράπεζας Πειραιώς

Σε σύναψη μακροχρόνιας συμφωνίας με εταιρείες του ομίλου της Blantyre Capital Limited  για τη διαχείριση μη κύριων συμμετοχών που κατέχει και για αρχική περίοδο διάρκειας 10 ετών (η “Συναλλαγή”) ανακοίνωσε ότι προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς.

Το υπό διαχείριση χαρτοφυλάκιο, αρχικής περιμέτρου €0,2δισ., αποτελείται από επιλεγμένες συμμετοχές μη σχετιζόμενες με τον ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα και την κύρια δραστηριότητα της Τράπεζας Πειραιώς.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Συναλλαγή θα επιτρέψει στην Τράπεζα Πειραιώς να βελτιστοποιήσει την αξία των μη κύριων συμμετοχών της, θέτοντάς τες υπό την εξειδικευμένη επαγγελματική διαχείριση του ομίλου εταιρειών της Blantyre Capital.

Το κεφαλαιακό όφελος για τον Όμιλο Πειραιώς από τη συναλλαγή εκτιμάται σε περίπου 0,7 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον συνολικό δείκτη εποπτικών κεφαλαίων της 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Η Houlihan Lokey και η Octane ενήργησαν ως αποκλειστικοί χρηματοοικονομικοί και εμπορικοί σύμβουλοι αντίστοιχα. Η Eversheds Sutherland και η δικηγορική εταιρεία AB Law ενήργησαν αντίστοιχα ως διεθνείς και εγχώριοι νομικοί σύμβουλοι της Τράπεζας Πειραιώς.

Η Proskauer Rose και η Dillon Eustace ενήργησαν ως διεθνείς και Ιρλανδικοί νομικοί σύμβουλοι της Blantyre Capital αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι η Blantyre Capital Limited είναι εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων με έδρα το Λονδίνο. Η Blantyre διαχειρίζεται μακροχρόνια δεσμευμένα επενδυτικά κεφάλαια άνω των €1,6 δισ. για λογαριασμό θεσμικών επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων δημόσιων και ιδιωτικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων, ταμείων, ιδρυμάτων, ιδιωτικών κεφαλαίων και family offices.

Διαβάστε ακόμα:

Επιστρεπτέα – Πάγιες δαπάνες: Δεύτερη ευκαιρία και περιθώριο χρόνου για πληρωμές – συμψηφισμούς

Δέκα χρόνια ο Πρεμ Γουάτσα «δείχνει» την Ελλάδα (κι εμείς κοιτάμε το δάχτυλο)

Τα γκάλοπ βαράνε… πράσινο, το Ιασώ κοιτάει επενδυτές, το ΤΧΣ να πουλήσει λίγο τράπεζες και στα κανάλια αρχίζει το ματς

Πηγή: newmoney.gr