Παρασκευή
19.07.2024

Τράπεζα Πειραιώς: Στις 300 κορυφαίες εταιρείες στην Ευρώπη για τις επιδόσεις της στη διαχείρισης της κλιματικής αλλαγής

Η Τράπεζα προωθεί την εφαρμογή σχεδίου δράσης για την ενσωμάτωση του κλιματικού κινδύνου στο σύστημα διαχείρισης κινδύνων, στη διακυβέρνηση και τις επιχειρηματικές της αποφάσεις

Στις 300 κορυφαίες εταιρείες στην Ευρώπη, σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις της σε θέματα διαχείρισης της κλιματικής αλλαγής συγκαταλέγεται η Τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με τη λίστα που δημοσιοποίησαν οι Financial Times.

Η Πειραιώς είναι η μόνη ελληνική τράπεζα και μία από τις δύο ελληνικές εταιρείες, που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των Financial Times «Europe’s Climate Leaders».

Για την Τράπεζα Πειραιώς η ανάληψη δράσεων για τη διαχείριση της κλιματικής αλλαγής αποτελεί  προτεραιότητα καθώς η Τράπεζα προσαρμόζει τις δραστηριότητές της στις Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας προς βιώσιμη κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο αυτό η Τράπεζα παρουσίασε τον οδικό χάρτη της για εφαρμογή κριτηρίων που αφορούν το περιβάλλον, την κοινωνία, την εταιρική διακυβέρνηση (ESG), μαζί με το στρατηγικό σχέδιο «Sunrise» τον Μάρτιο 2021 και έχει δεσμευτεί να αναλάβει περαιτέρω σημαντικές πρωτοβουλίες την προσεχή περίοδο, ενισχύοντας τις δράσεις της προς ένα βιώσιμο μέλλον.

Η Τράπεζα προωθεί την εφαρμογή σχεδίου δράσης για την ενσωμάτωση του κλιματικού κινδύνου στο σύστημα διαχείρισης κινδύνων, στη διακυβέρνηση και τις επιχειρηματικές της αποφάσεις.

Αναπτύσσει στρατηγικές για τη βελτίωση των επιδόσεων και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος από τη λειτουργία της. Με αυτό το στόχο εφαρμόζει το πλέον σύγχρονο και ολοκληρωμένο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (ΣΠΔ) που έχει ως στόχο την παρακολούθηση, τη διαχείριση, και τελικά τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που συνδέονται με τις δραστηριότητές της Τράπεζας.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει καταχωρηθεί στο Ευρωπαϊκό Μητρώο του EMAS (Eco-Management and Audit Scheme) και το ΣΠΔ που εφαρμόζει είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 14001:201

Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Τράπεζας σήμερα:

  • Μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 23,4% την περίοδο 2016 -2020
  • Μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 23,7% την περίοδο 2016 –2020
  • Ετήσια εξοικονόμηση δαπανών από τα περιβαλλοντικά προγράμματα 5,5 δισ. ευρώ

Διαβάστε ακόμη:

Προς αύξηση κεφαλαίου €800 εκατ. η Alpha Bank – Ισχυρή πτώση στο Χ.Α.

Aegean: Οι παραλαβές των αεροσκαφών από την Airbus και οι τάσεις της φετινής χρονιάς

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Τι αλλάζει για τον τουρισμό με τη συμφωνία στην ΕΕ

Πηγή: newmoney.gr

Array