Τετάρτη
01.02.2023

Τράπεζα Πειραιώς: Νέα χρηματοδότηση στην Παπουτσάνης με κριτήρια ESG

Σε νέα χρηματοδότηση, προς την εταιρεία Παπουτσάνης ABEE προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς με κριτήρια ESG, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Όπως αναφέρει η τράπεζα, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της για την υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων, παρέχει χρηματοδοτήσεις σε επιλεγμένες επιχειρήσεις, με κριτήρια που αφορούν θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης (Environmental, Social and Governance – ESG).

Τα κριτήρια αυτά συνδυάζουν την ανάπτυξη και την οικονομική απόδοση με την κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα και παίζουν καθοριστικό ρόλο στη δυνατότητα των επιχειρήσεων να απορροφήσουν τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και να προσελκύσουν επενδυτικό ενδιαφέρον.

Μέχρι σήμερα, η Τράπεζα Πειραιώς έχει υλοποιήσει ένα αριθμό τέτοιων συμβάσεων που αφορούν σε
μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις, σε κλάδους από την ενέργεια και τη βιομηχανία μέχρι και τη
ναυτιλία, με συνολικό ποσό χρηματοδοτήσεων που ξεπερνά τα 250 εκατ. ευρώ.

Μέσω αυτών των συμβάσεων η Τράπεζα Πειραιώς υποστηρίζει ενεργά τη χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος κυκλική οικονομία, λαμβάνοντας υπόψη και θέματα που αφορούν στην επίδραση των χρηματοδοτήσεων στην κοινωνία.

Το περιβαλλοντικό όφελος που αναμένεται να επιτευχθεί τα επόμενα έτη από την ενεργή σύμπραξη των επιχειρήσεων και της Τράπεζας Πειραιώς εκτιμάται ότι θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου, στην ορθολογική χρήση πρώτων υλών, καθώς και γενικότερα στην προστασία του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας χρηματοδότησης, η εταιρεία Παπουτσάνης δεσμεύεται και συμβατικά στην υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης, θέτοντας ενδεικτικά στόχους που αφορούν στη σημαντική βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας, στην εγκατάσταση συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για συμψηφισμό ενέργειας, στη σταδιακή μείωση της ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας για την παραγωγή σαπουνόμαζας και μάζας καλλυντικών και στη σταδιακή μείωση της ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας για την παραγωγή πλαστικών, συσκευασιών καλλυντικών και μορφοποίηση.

Ακόμη, η εταιρεία λαμβάνει υπόψη στη λειτουργία της επιπλέον θέματα που άπτονται της ατζέντας ESG.

Με αφορμή τη νέα αυτή χρηματοδότηση με κριτήρια ESG, ο κ. Αντώνης Κατραούρας, Γενικός Δ/ντής, Επικεφαλής της Εμπορικής Τραπεζικής Τράπεζας Πειραιώς, δήλωσε: «Χρηματοδοτούμε την αγορά με υπευθυνότητα, προσανατολισμένοι στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Συνεργαζόμαστε με τους πελάτες μας καλύπτοντας τις χρηματοδοτικές ανάγκες για την υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων, υιοθετώντας, ταυτόχρονα, μια σειρά από δεσμεύσεις σχετικά με τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, την κουλτούρα επιστροφής μέρος του κέρδους, στην κοινωνία και τον άνθρωπο, με έμφαση στη διατήρηση της οργανωτικής δομής της εταιρείας ως προϋπόθεση διαχρονικής της ανάπτυξης.

Ουσιαστικά, προετοιμαζόμαστε για μια συμπεριφορά που, πολύ σύντομα, θα αποτελεί προϋπόθεση από το θεσμικά όργανα, στο πλαίσιο συνεργασίας Τράπεζας και επιχείρησης. Στόχος της Εμπορικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, είναι μέσα στο 2023, να πιστοποιηθούν κατά ESG, όλοι οι πελάτες».

Η Εταιρεία Παπουτσάνης ABEE ιδρύθηκε το 1870 και σήμερα κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλύτερων παραγωγών σαπουνιών και ξενοδοχειακών καλλυντικών στην Ευρώπη. Διαθέτει μια από τις πιο εξελιγμένες τεχνολογικά καθετοποιημένες μονάδες και δημιουργεί καθημερινά καινοτομίες και εξαιρετικά προϊόντα, με πρώτες ύλες που ανεβάζουν τον πήχη της ποιότητας τόσο στην ελληνική, όσο και στη διεθνή αγορά.

Η εταιρική φιλοσοφία της Παπουτσάνης εστιάζει στον σεβασμό προς τη φύση και την προστασία του περιβάλλοντος. Σε αυτό το πλαίσιο, φροντίζει να συμμορφώνεται πλήρως με την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία για τους περιβαλλοντικούς όρους που σχετίζονται με τη λειτουργία των εγκαταστάσεών της και την κατανάλωση ενέργειας.

Ακολουθεί πρότυπες διαδικασίες παραγωγής, στις οποίες περιλαμβάνονται η λειτουργία βιολογικού καθαρισμού, η χρήση φυσικού αερίου και η υψηλή τεχνολογία στην παραγωγή ατμού, ενώ εφαρμόζει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την πρόληψη κάθε είδους ρύπανσης.

Επίσης, συνεργάζεται με πιστοποιημένες εταιρείες επεξεργασίας αποβλήτων και λειτουργεί συντονισμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης για τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων της. Επενδύει συστηματικά στην τεχνολογία για την ανάπτυξη προϊόντων που είναι φιλικά προς το περιβάλλον και χρησιμοποιεί ανακυκλώσιμα υλικά συσκευασίας στα τελικά προϊόντα.

Διαβάστε ακόμη

Καταπατημένα: Τίτλοι κυριότητος από 100 ευρώ τον μήνα και 20% της αντικειμενικής

H τελετουργία και τα μυστικά πίσω από τα πιο εμβληματικά υποδήματα του κόσμου

Μασούτης: Επενδύσεις €25 εκατ. και νέα καταστήματα στο αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας για το 2023

 

Πηγή: newmoney.gr