Πέμπτη
21.10.2021

Τράπεζα Πειραιώς: Απόσχιση και πώληση υπηρεσιών data και διαχείρισης

Οι δύο κλάδοι που θα αποσχίσει η Τράπεζα Πειραιώς θα εισφερθούν με ημερομηνία μετασχηματισμού την 31η Αυγούστου στην εταιρεία «Πειραιώς Υποστηρικτικές Υπηρεσίες ΜΑΕ» (διακριτική επωνυμία «Piraeus Support Services»)

Στην απόσχιση και πώληση δραστηριοτήτων του τομέα data services, θα προχωρήσει η Τράπεζα Πειραιώς στο πλαίσιο του μετασχηματισμού της με αιχμή την ολοκλήρωση της ψηφιακής της μετάβασης.

Για το θέμα έχουν ενημερωθεί οι Σύλλογοι των εργαζομένων της Τράπεζας και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και συναντήσεις με τη Διοίκηση, προκειμένου να εξηγηθεί το σχέδιο της επικείμενης απόσχισης και να απαντηθούν οι ανησυχίες των εργαζομένων.

Το σχέδιο, ειδικότερα, προβλέπει την απόσχιση και εισφορά σε νεοσύστατη θυγατρική της των κλάδων α) data entry services, ο οποίος περιλαμβάνει υπηρεσίες καταχώρησης, εισαγωγής, διατήρησης, ενημέρωσης και επικαιροποίησης δεδομένων, καθώς και β) διαχείρισης παγίων στοιχείων, φυσικών αρχείων, προμηθειών και αλληλογραφίας. Και οι δύο αυτοί κλάδοι «απαξιώνονται» πλέον με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας και είναι παγκόσμια η τάση της πώλησής τους από τις τράπεζες.

Η Τράπεζα Πειραιώς αφού προχωρήσει στην απόσχιση και εισφορά σε νέα εταιρεία, θα αναζητήσει στρατηγικό επενδυτή για την εξαγορά της εταιρείας.

Οι 143 εργαζόμενοι της Τράπεζας στον τομέα data entry services και οι 63 εργαζόμενοι στη διαχείριση παγίων στοιχείων αντιδρούν στα σχέδια της Διοίκησης της Πειραιώς. Ωστόσο, η Διοίκηση θα τους διαβεβαιώσει ότι η πώληση των δραστηριοτήτων σε επενδυτή θα συνοδεύεται από τη ρήτρα για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες ανησυχίες είχαν εγερθεί και στην περίπτωση της μεταβίβασης της διαχείρισης των κόκκινων δανείων της Τράπεζας στην Intrum. Οι διαβεβαιώσεις της Διοίκησης στους εργαζόμενους ότι οι θέσεις εργασίας ήταν εγγυημένες, πιστοποιούνται εκ των υστέρων, αφού το προσωπικό της Intrum μεγάλωσε από τα 800 στα 1.300 άτομα.

Οι δύο κλάδοι που θα αποσχίσει η Τράπεζα Πειραιώς θα εισφερθούν με ημερομηνία μετασχηματισμού την 31η Αυγούστου στην εταιρεία «Πειραιώς Υποστηρικτικές Υπηρεσίες ΜΑΕ» (διακριτική επωνυμία «Piraeus Support Services»). Η πραγματική αξία τους ανέρχεται σε 2,3 εκατ. ευρώ, ποσό που θα αποτελέσει το μεταβιβαζόμενο κεφάλαιο. Οι μετοχές που θα εκδώσει η Piraeus Support, ως αποτέλεσμα της ΑΜΚ εις είδος, θα διατεθούν στο σύνολό τους στην  Τράπεζα Πειραιώς, η οποία θα ελέγχει το 100% του μετοχικού της κεφαλαίου. Τη διάσπαση έχει εγκρίνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πειραιώς, στις 23 Σεπτεμβρίου 2021.

Διαβάστε ακόμη

Γιώργος Mούχαλης: Από το πρατήριο τσιγάρων, στην επιτυχία των Kiosky’s και στο χρυσό deal με την Delivery Hero

Τα funds πάνε κι έρχονται για νέες μπίζνες στην Αθήνα, οι Βίκινγκς αγοράζουν ελληνικά, ο Φέσσας δεν πουλάει και ο Στάσσης… μελετάει 

Όμιλος Σαρακάκη: Με δυνατές «άμυνες», αλλά και «ουδέν νεώτερον» για τα δάνεια

Πηγή: newmoney.gr