Κυριακή
21.07.2024

Τρ. Πειραιώς: Πώς αποτιμούν οι αναλυτές τα αποτελέσματα – Οι εκτιμήσεις τους για τη μετοχή

Εκτιμούν ότι η Τράπεζα βρίσκεται πλέον σε πολύ καλό δρόμο για την υλοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδίου – Εμφαση στις χορηγήσεις νλεων δανείων €2,1 δισ.

Στις νέες εκταμιεύσεις δάνειων ύψους 2,1 δισ. ευρώ που έχει ήδη προχωρήσει η Τράπεζα Πειραιώς , αλλά και στους στόχους που έχει θέσει για το 2021-2024, καθώς και στο επιχειρηματικό της σχέδιο, η υλοποίηση του οποίου αναμένεται να συνεχιστεί, εστιάζουν οι αναλυτές της Axia Research και της JP Morgan, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα α’ τρίμηνου που ανακοινώθηκαν χθες.

Πιο αναλυτικά, η JP Morgan επικεντρώνεται στα νέα δάνεια της Πειραιώς. Όπως σημειώνει, ο στόχος εκταμίευσης ακαθάριστων δανείων της τράπεζας για την περίοδο 2021-2024 είναι σαφώς φιλόδοξος και αυτό κατά την άποψη της αμερικανικής τράπεζας αποτελεί τον κύριο κίνδυνο του σχεδίου. Ωστόσο, η ορατή βελτίωση στο μακροοικονομικό σκηνικό και η αναμενόμενη στήριξη από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ κάνουν πιο εφικτή την επίτευξη αυτού του στόχου.

Μετά την επιτυχή αύξηση κεφαλαίου ύψους 1,38 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, η στόχευση στρέφεται τώρα στην εκτέλεση του φιλόδοξου σχεδίου Sunrise. Όσον αφορά τη μείωση των NPEs, η τράπεζα στοχεύει στην ολοκλήρωση των συναλλαγών Phoenix και Vega ύψους 7 δισ. ευρώ στο τρέχον τρίμηνο.

Την ίδια ώρα,  η Axia Research σημειώνει ότι η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται πλέον σε πολύ καλό δρόμο για την υλοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδίου και δίνει σύσταση buy για τη μετοχή με τιμή-στόχο τα 2,15 ευρώ. 

Κατά την άποψή της,  το συμπέρασμα των αποτελεσμάτων της Πειραιώς για το α’ τρίμηνο του έτους είναι ότι μετά από ένα έντονο και δύσκολο τέλος του 2020 και ξεκίνημα του 2021, ο όμιλος βρίσκεται σε καλό δρόμο για να συνεχίσει να υλοποιεί το επιχειρηματικό του σχέδιο.

Η Axia επισημαίνει επίσης ότι όπως αναμενόταν για το πρώτο τρίμηνο του 2021 αλλά και τα επόμενα τρίμηνα, οι  οικονομικές καταστάσεις θα φέρουν μια σειρά έκτακτων παραγόντων που σχετίζονται με τα κέρδη από συναλλαγές αλλά και πιστωτικές απομειώσεις που σχετίζονται με τις τιτλοποιήσεις Vega / Phoenix.

Pro forma ο δείκτης κεφαλαίων είναι στο 16,5% και αναμένεται να κινηθεί στο 16%, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκαθάρισης των κόκκινων δανείων. Κοιτάζοντας πέραν των μη επαναλαμβανόμενων στοιχείων του ισολογισμού, τα θετικά σημεία για την Πειραιώς αφορούν τον δανεισμό, τα έξοδα και το κόστος κινδύνου.

Διαβάστε ακόμη:

Αγορά επαγγελματικού αυτοκινήτου: Άνοδος πωλήσεων 42,1% στο α’ τετράμηνο του 2021

Ο οίκος Christian Dior στην Ακρόπολη για φωτογράφιση – «Ναι» από το ΚΑΣ

Η φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου αποτελεί σημαντικό πρόβλημα στην ηλεκτροκίνηση

Πηγή: newmoney.gr

Array