Δευτέρα
15.04.2024

Τρ. Πειραιώς: Μεταξύ 3,7 ευρώ και 4 ευρώ το εύρος διάθεσης για το 22% + 5% – Εγκρίθηκε το ενημερωτικό δελτίο (upd)

(Last upd 20.30)

Το «πράσινο φως» στο Ενημερωτικό Δελτίο για τη διάθεση έως 27% των μετοχών που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στην Τράπεζα Πειραιώς έδωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ανοίγοντας τον δρόμο για το placement που κάνει «αυλαία» αύριο, Δευτέρα και ολοκληρώνεται στις 6 Μαρτίου.

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων, το Ταμείο, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσισε τη διάθεση του 27% (22%+5%), με το εύρος τιμής να κυμαίνεται μεταξύ 3,7 ευρώ και 4 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι, τόσο η κυβέρνηση, όσο και η Bank of America, φέρεται να έχουν προκρίνει τη λύση της πλήρους αποεπένδυσης από την τράπεζα, δηλαδη, τη διάθεση του συνόλου του 27% που το ΤΧΣ κατεχει στην τράπεζα, αξιοποιώντας τη θετική συγκυρία της καλής πορείας της οικονομίας, μετά και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας (σ.σ. δεδομένου ότι το placement θα εκκινήσει αύριο, Δευτέρα 4/3, στις 10 το πρωί) η μετοχή έκλεισε στα 3,98 ευρώ, με την κεφαλαιοποίηση να είναι πέριξ των πέντε δισ. ευρώ.

Όπως και στην περίπτωση της Εθνικής Τράπεζας, οι υφιστάμενοι μέτοχοι δεν αναμένεται να υποστούν καμία απομείωση, καθώς δεν εκδίδονται νέες κοινές μετοχές. Αξίζει να αναφερθεί ότι, όπως είχε γράψει το newmoney, τον περασμένο Δεκέμβριο το ΤΧΣ κατείχε άμεσα συνολικά 337.599.150 κοινές μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 27% του συνολικού αριθμού των δικαιωμάτων ψήφου, ενώ το υπόλοιπο 73% κατέχεται από τον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα:

• Ο John Paulson κατείχε έμμεσα, μέσω της ελεγχόμενης από αυτόν εταιρείας Paulson&Co, 232.758.919 κοινές ονομαστικές μετοχές με ισάριθμα δικαιώματα ψήφου, ήτοι ποσοστό 18,62%.

• Η Helicon Investments Limited κατείχε έμμεσα (μέσω του Helicon Long Short Equity Fund Master ICAV) 54.373.407 κοινές μετοχές, ήτοι 2,368% και 33.271.381 μετοχές ή 2,661% δικαιώματα ψήφου, προερχόμενα από χρηματοοικονομικά μέσα. Συνολικά, δηλαδή, η Helicon κατέχει 117.251.976 μετοχές ή 9,377% επί του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της τράπεζας.

• Το 39% του μετοχικού κεφαλαίου κατέχεται από νομικά και το 6% από φυσικά πρόσωπα.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την 1012η/3.3.2024 συνεδρίασή του ενέκρινε τις αιτήσεις της εταιρείας «ΠΕΙΡΑΙΩΣ FINANCIAL HOLDINGS Α.Ε.» και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για την έγκριση του περιεχομένου του ενημερωτικού δελτίου για τη δημόσια προσφορά στην Ελλάδα υφισταμένων κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου άυλων μετοχών κυριότητας του ΤΧΣ και εισηγμένων στη
Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Διαβάστε ακόμη

Πιερρακάκης: Πάνω από 10 ξένα πανεπιστήμια έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την Ελλάδα

Μητσοτάκης: Οι προτεραιότητες που θέτει σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο μέχρι τις Ευρωεκλογές

Βρετανικές τράπεζες: Άλλος πρέπει να αποζημιώνει τους πελάτες μας σε περίπτωση ηλεκτρονικής απάτης – Όχι εμείς (γράφημα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: newmoney.gr

Array