Τουρκία: Συνελήφθη στην Αλβανία ο καταζητούμενος crypto-CEO της Thodex

Η αλβανική αστυνομία συνέλαβε τον Φατίχ Οζέρ, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Thodex, ο οποίος αναζητούνταν από τις τουρκικές αρχές, κατηγορούμενος για απάτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, η διαδικασία έκδοσης του Οζέρ στην Τουρκία ξεκίνησε.

Οι Τούρκοι εισαγγελείς επιδιώκουν να επιβληθούν ποινές φυλάκισης χιλιάδων ετών συνολικά για τους ιδρυτές και τα στελέχη της Thodex, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ψηφιακή απάτη και ξέπλυμα εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, γράφει το Bloomberg.

Η πλατφόρμα Thodex ήταν μέρος της κρυπτο-έκρηξης που προκλήθηκε από επενδυτές στην Τουρκία, που προσπαθούσαν να προστατεύσουν τις αποταμιεύσεις τους από τον εκτοξευόμενο πληθωρισμό και την ασταθή λίρα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι συνολικές απώλειες εξαιτίας της κατάρρευσης του ανταλλακτηρίου ανήλθαν σε 356 εκατ. λίρες (24 εκατομμύρια δολάρια).

Πέρυσι, μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας, ο Οζέρ εξαφανίστηκε. Νωρίτερα είχε κάνει δήλωση από άγνωστη τοποθεσία, υποσχόμενος να αποπληρώσει τους επενδυτές και στη συνέχεια να επιστρέψει στην Τουρκία για να βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Πηγή: euro2day.gr