Δευτέρα
15.04.2024

Toncoin: Τι πυροδότησε το ράλι ανόδου 130% το 2024

Το Toncoin, το κρυπτονόμισμα του Telegram, έχει προσελκύσει εδώ και αρκετό καιρό το ενδιαφέρον των traders, με αποτέλεσμα να πετύχει ετήσια άνοδο 138%, σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό στα 5,69 δολάρια/token στις 27 Μαρτίου 2024. Μόνο τον τελευταίο μήνα έχει αυξηθεί κατά 101%. Και μπορεί η τρέχουσα τιμή διαπραγμάτευσης να έχει υποχωρήσει ελαφρά στα 5,31 δολάρια, το πρόσημο όμως σε επίπεδο ημέρας παραμένει στο πράσινο (+2%).

Το ράλι ανόδου του Toncoin συμπίπτει με την κίνηση του Telegram να εγκαινιάσει τη νέα λειτουργία που κατανέμει το 50% των εσόδων από τις διαφημίσεις σε Toncoin (TON) στους ιδιοκτήτες καναλιών που προβάλουν τα διαφημιστικά μηνύματα. Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά ιδιοκτήτες καναλιών με πάνω από 1.000 συνδρομητές και είχε ως αποτέλεσμα το Toncoin να αυξηθεί κατά 5%. Υπενθυμίζεται ότι η προαναγγελία της εφαρμογής για τον διαμοιρασμό του 50% των διαφημιστικών εσόδων είχε δώσει ένα 25% πάνω στην τιμή του token τον Φεβρουάριο.

Δεύτερος καταλύτης στο πρόσφατο ράλι ανόδου του ΤΟΝ η πληροφορία ότι το Telegram εξετάζει το ενδεχόμενο μιας αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO). Μόνο το πρώτο 48ωρο από τη συγκεκριμένη πληροφορία η τιμή του Toncoin εκτοξεύτηκε άνω του 60%, πετυχαίνοντας ένα από τα διαδοχικά ιστορικά υψηλά όλων των εποχών (4,5 δολάρια). Με 900 εκατ. χρήστες το Telegram έχει εξελιχθεί σε μια από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, αυξάνοντας κατακόρυφα τα έσοδά του μετά την εισαγωγή διαφημίσεων και συνδρομητικών υπηρεσιών υψηλής χρέωσης.

Σημειώνεται ότι το Toncoin μπήκε στη λίστα με τα 5 λιγότερο γνωστά κρυπτονομίσματα που έχουν αρχίσει να γίνονται δημοφιλή, με ολοένα και περισσότερους crypto traders να επιδιώκουν έκθεση σε αυτό το αποκεντρωμένο blockchain επιπέδου 1 που αναπτύχθηκε το 2018 από την πλατφόρμα κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram, η οποία όμως το εγκατέλειψε το 2020 μετά το «μπλόκο» της Sec στο Gram, με αποτέλεσμα τη διαχείριση – επέκταση του δικτύου να έχει αναλάβει πλέον το ίδρυμα TON.

Source: powergame.gr

Array