Τετάρτη
17.08.2022

Το βρετανικό ροκ συγκρότημα Muse λανσάρει το πρώτο άλμπουμ σε μορφή NFT

Το βρετανικό rock συγκρότημα Muse, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να κυκλοφορήσει μια NFT έκδοση του νέου του άλμπουμ «Will Of The People».

Ειδικότερα, το ένατο άλμπουμ του γνωστού συγκροτήματος θα αποτελέσει την πρώτη κυκλοφορία σε μορφή NFT που θα συμπεριληφθεί στα charts της Βρετανίας. Το NFT άλμπουμ των Muse θα πωληθεί μέσω της «φιλικής προς το περιβάλλον» πλατφόρμας NFT Serenade, στην τιμή των 20 λιρών και  θα περιοριστεί σε 1.000 αντίτυπα παγκοσμίως όταν κυκλοφορήσει στις 26 Αυγούστου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Επίσημη Εταιρεία των charts του Ηνωμένου Βασιλείου πριν μερικούς μήνες έδωσε το «πράσινο φως» στην ένταξη των πωλήσεων άλμπουμ σε μορφή NFT, ωστόσο αυτή είναι η πρώτη κυκλοφορία όπου ο πωλητής εγκρίνεται ως ψηφιακός λιανοπωλητής.

«Όπως το βινύλιο, το 8-track, οι κασέτες, τα CD, ακόμα και τα MiniDisc, τα DCC και τα DAT έχουν καλωσοριστεί στα charts, θα καλωσορίσουμε επίσης τα Non-Fungible Tokens (NFT) και θα χαρούμε όταν το πρώτο άλμπουμ σε μορφή NFT  θα ενταχθεί στο chart, με τους Serenade και τους Muse να πρωτοστατούν αυτό το καλοκαίρι», δήλωσε ο Martin Talbot, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Official Charts.

«Τα NFT αποτελούν μία νέα, συναρπαστική μορφή, η δυναμική της οποίας μόλις αρχίζει να εξερευνάται και είμαι βέβαιος ότι θα πρωταγωνιστήσει στα επίσημα charts για τα επόμενα χρόνια», συμπλήρωσε ο Talbot.

Αν και το παραπάνω εγχείρημα θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για τα διεθνή charts της μουσικής βιομηχανίας, δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι Muse θα κυκλοφορήσουν μια NFT  έκδοση του άλμπουμ τους. Εξάλλου το συγκρότημα ήταν ένα από τα σημαντικά ονόματα στον χώρο της βιομηχανίας που χρησιμοποίησε αρχικά τα NFT στις παραγωγές του.

Μάλιστα, ο front man των Muse, Matt Bellamy, κυκλοφόρησε ένα σόλο κομμάτι ως NFT νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Τον Σεπτέμβριο του 2020, το συγκρότημα συνεργάστηκε με το περίφημο έργο CryptoKitties και αργότερα τον Ιούλιο του 2021, οι Muse κυκλοφόρησαν τη δική τους συλλογή NFT στο Nifty Gateway.

Στο παρελθόν, τα NFT είχαν συχνά συνδυαστεί με κυκλοφορίες άλμπουμ ή άλλους τύπους καμπανιών που σχετίζονται με τη μουσική. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει κυκλοφορήσει ολόκληρο άλμπουμ ως NFT.

Πηγή: Reporter.gr