Δευτέρα
27.05.2024

To tweet του Πατέλη για την επένδυση της Microsoft

Στη mega επένδυση της Microsoft στα Σπάτα με τη δημιουργία του πρώτου Data Center Region στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης αναφέρθηκε σε ανάρτησή του twitter ο Αλεξ Πατέλης, οικονομικός σύμβουλος του απερχόμενου πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο κ. Πατέλης αναδημοσιεύει άρθρο του newmoney.gr αναφέροντας:

«Κατέθεσε το σχέδιο για την επένδυση της η @Microsoft. Παρεπιπτόντως η επένδυση αυτή στα χαρτιά θεωρείται (και) real estate»

 

 

Νωρίτερα το newmoney ανέφερε:

Σάρκα και οστά παίρνει η συμφωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Microsoft Μπραντ Σμιθ για τη στρατηγική επένδυση δημιουργίας τριών Data Centers (Κέντρων Δεδομένων) της Microsoft στην Ελλάδα. Ηδη βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης το επενδυτικό σχέδιο-μαμούθ του τεχνολογικού κολοσσού, ύψους 1 δισ. ευρώ (για την ακρίβεια 976.168.800 ευρώ), που έχει ενταχθεί στο καθεστώς στρατηγικών επενδύσεων, κι αυτό γιατί εγκρίθηκε το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) για την ανέγερση των Κέντρων Δεδομένων της Microsoft στο «Επιχειρηματικό Πάρκο Πέτρα Γιαλού – Βούλια – Προκαλήσι» του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος (Λούτσας).

Το συγκρότημα των τριών Κέντρων Δεδομένων θα ανεγερθεί σε συνολική έκταση 84.537 τ.μ. στο επιχειρηματικό πάρκο που βρίσκεται περίπου 6 χλμ. δυτικά από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», 1,5 χλμ. βόρεια από τα Σπάτα και 33 χλμ. ανατολικά της Αθήνας.

Δεν πρέπει να παραλειφθεί ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που αποκτά Data Center Region (πρόκειται για ένα σύμπλεγμα τριών εγκαταστάσεων Data Centers), ενώ παράλληλα η χώρα μας είναι παρούσα στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Η επένδυση αυτή συμβάλλει, παράλληλα, στην ενίσχυση του γεωστρατηγικού ρόλου της χώρας στην ευρύτερη περιοχή, κάτι που είναι αναγκαίο ειδικά την περίοδο αυτή.

Διαβάστε ακόμη 

Το αμερικανικό χρέος και το «φαινόμενο της πεταλούδας» για Κίνα και Ιαπωνία (pics)

Μπάμπης Βωβός: Τρίτο mega σφυρί για τους γυάλινους πύργους της Κηφισίας (pics)

Success story: Ποια τουρκική startup χρησιμοποιεί ΑΙ και αποτιμάται σχεδόν 2 δισ. δολ.

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑΠηγή: newmoney.gr

Array