Πέμπτη
22.02.2024

Το potential του Cardano και η ρεαλιστική τιμή στόχος για το 2024

Το Cardano είναι ένα από τα κρυπτονομίσματα που συγκεντρώνει την προσοχή των crypto traders, οι οποίοι αναζητούν το… next best thing στο κυνήγι του κρυπτογραφικού χρυσού. Με οδηγό το παράδειγμα (πρωτίστως) του Bitcoin και (δευτερευόντως του Ethereum και του Solana), αρκετοί είναι οι αναλυτές κρυπτογράφησης που επικεντρώνονται στο potential του Cardano, αναζητώντας απάντηση στο ερώτημα «πού θα φθάσει η τιμή του ADA το 2024».

Το Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης στον κόσμο, εκτιμά ότι η αξία του κρυπτονομίσματος μπορεί να αυξηθεί κατά 5%, στα 0,755 δολάρια μέχρι το 2030. Για τη φετινή χρονιά δίνει μέση τιμή στα 0,56 δολάρια και 0,59 δολάρια το 2025. Στην έκθεσή της, πάντως, δεν αποκλείει και βραχυπρόθεσμα ράλι, ειδικά στην περίπτωση που η SEC δώσει την έγκρισή της στο πρώτο spot Bitcoin ETF στις ΗΠΑ. Επίσης, το επερχόμενο halving στο κορυφαίο κρυπτονόμισμα, που υπόσχεται σημαντική άνοδο μετά το τέταρτο «μισό», αναμένεται να συμπαρασύρει προς τα πάνω τα altcoins, μαζί και το Cardano.

Δεν λείπουν, πάντως, και οι υπεραισιόδοξοι, οι οποίοι θεωρούν πιθανό το ADA να διπλασιάσει την τιμή του μέσα στο 2024, φθάνοντας ή ξεπερνώντας ακόμα και το 1 δολάριο.  To CoinCodex προβλέπει άνοδο στα 1,75 δολάρια. Η τρέχουσα τιμή στην αγορά κρυπτονομισμάτων διαμορφώνεται στα 0,58 δολάρια, με τη συνολική κεφαλαιοποίηση στα 943,31 εκατ. δολάρια. Το ADA βρίσκεται στο Νο8 της λίστας με τα μεγαλύτερα -βάσει κεφαλαιοποίησης- cryptos, πίσω από το stablecoin USDC και πάνω από το Avalanche (AVAX), ένα από τα κρυπτονομίσματα που έκλεισε το 2023 με εντυπωσιακή άνοδο.

To 2023 το Cardano βελτίωσε σημαντικά την τιμή του τη χρονιά που έφυγε. Σαν σήμερα 5 Ιανουαρίου, έναν χρόνο νωρίτερα, η τιμή του ADA στην αγορά κρυπτογράφησης δεν ξεπερνούσε τα 0,27 δολάρια/token. Στις 31 Δεκεμβρίου έφθασε να διαπραγματεύεται οριακά πάνω από τα 0,60 δολάρια. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς οι τοποθετήσεις στο blockchain ήταν σημαντικές, ωθώντας προς τα πάνω την τιμή διαπραγμάτευσης και ξεχωρίζοντας το ADA ως ένα από τα κρυπτονομίσματα με σημαντικό potential για το 2024.

Source: powergame.gr