Δευτέρα
11.12.2023

Το παρασκήνιο πίσω από την άνοδο της τιμής του Solana

Το Solana πολλοί το θεωρούσαν χαμένη υπόθεση. Από τη μια, είχαμε τις διακοπές στη λειτουργία του blockchain του, από την άλλη, έχασε το οικονομικό του στήριγμα μετά την κατάρρευση της FTX. Ωστόσο αποδείχτηκε πολύ σκληρό για να πεθάνει!

Για τις εξελίξεις και τις προοπτικές του Solana συνομιλεί ο Βασίλης Παζόπουλος με τον Δημήτρη Μιλήση. Ο τελευταίος δουλεύει στο οικοσύστημα του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος και είχε παραβρεθεί στο πρόσφατο συνέδριο του Solana στην Ολλανδία.

Η δύναμη του Solana βρίσκεται στην κοινότητά του, θεωρεί ο Δημήτρης Μιλήσης, καθώς αριθμεί πολυάριθμους πιστούς χρήστες και προγραμματιστές, οι οποίοι δεν απογοητεύτηκαν από τις περιπέτειες, ενθάρρυνε ο ένας τον άλλον και συνέχισαν απτόητοι να δουλεύουν για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος.

Η τεχνολογία του Solana είναι επίσης πολύ σημαντικός παράγοντας επιτυχίας, καθώς έχει επιτύχει τον σπάνιο συνδυασμό της υψηλής ταχύτητας συναλλαγών μέσα στο blockchain και των πολύ χαμηλών τελών συναλλαγής. Ταυτόχρονα έχει κάνει βήματα προς τη σταδιακή αποκέντρωσή του.

Το πιο σημαντικό νέο που βγήκε από το συνέδριο αφορούσε τον Firedancer, έναν καινούργιο client (το λογισμικό που τρέχει το blockchain). Ο Firedancer επιτρέπει αστρονομικές ταχύτητες και ήδη τρέχει δοκιμαστικά στο tesnet του δικτύου.

Ο Δημήτρης Μιλήσης αναφέρθηκε επίσης στις συνεργασίες με τεχνολογικούς κολοσσούς όπως η Visa και η Google, καθώς και στις αισιόδοξες προοπτικές.

Βιογραφικό

Ο Δημήτρης Μιλήσης δουλεύει ως υπεύθυνος μάρκετινγκ σε κάποια από τα πιο δημοφιλή projects του οικοσυστήματος του Solana τα τελευταία τρία χρόνια και διδάσκει στο Ινστιτούτο Ψηφιακής Οικονομίας (Indifi.gr).

Πηγή: euro2day.gr