Παρασκευή
20.05.2022

Το OpenSea διερευνά το περιστατικό phishing που κόστισε $1,7 εκατομμύρια

Το OpenSea απέδωσε την πρόσφατη κλοπή αρκετών NFTs υψηλού προφίλ σε μια επίθεση phishing, που φαίνεται να είχε τουλάχιστον 32 θύματα.

“Σημασία έχει ότι οι φήμες περί ενός $200 εκατομμυρίων χακάρισμα είναι ψευδείς”, δήλωσε ο Finzer σε άλλο tweet. “Ο υπεύθυνος για την υποκλοπή διαθέτει $1.7 εκατομμύρια εκτιμώμενης αξίας από την πώληση ορισμένων από τα κλεμμένα NFT.”

Το CoinDesk ανέφερε ότι το Etherscan, το οποίο αυτοχαρακτηρίζεται ως “ο εξερευνητής του Ethereum blockchain”, έχει επισημάνει το λογαριασμό που φαίνεται να συνδέεται με αυτές τις κλοπές NFT. (Το δημόσιο όνομα του οποίου είναι, αρκετά κατάλληλα, “Fake_Phishing5169.”)

Ο Finzer τόνισε ότι οι συλλέκτες NFT που ανησυχούν για την κλοπή των αντικειμένων τους μπορούν να ανακαλέσουν την πρόσβαση του OpenSea στις συλλογές τους μέσω Etherscan. Το OpenSea έχει επίσης ενημερώσει το website του με μια προειδοποίηση, “Μην κάνετε κλικ σε συνδέσμους εκτός του opensea.io”, ενώ διερευνά την αιτία αυτής της επίθεσης.

Σε μια ενημέρωση του Twitter το πρωί της Δευτέρας, το OpenSea υποστήριξε ότι δεν έχει “ακόμη προσδιορίσει την ακριβή πηγή, αν και περιόρισε τη λίστα από 32 σε 17. “Ο αρχικός μας αριθμός περιλάμβανε οποιονδήποτε είχε *αλληλεπιδράσει* με τον εισβολέα, αντί αυτών που έπεσαν θύματα της επίθεσης phishing”, δήλωσε η OpenSea. “Η επίθεση δεν φαίνεται να είναι πλέον ενεργή. Δεν υπήρξε καμία δραστηριότητα σχετικά με το κακόβουλο contract για περισσότερες από 15 ώρες”, πρόσθεσε.

source: pcmag.gr