Κυριακή
23.06.2024

Το NFT του PAK «The Merge» πουλήθηκε για 91,8 εκατομμύρια δολάρια

Η πιο πρόσφατη δημιουργία του καλλιτέχνη Pak, το The Merge, πουλήθηκε 91,8 εκατομμύρια δολάρια στο Nifty Gateway από 28.983 συλλέκτες

Η τιμή ήταν ρεκόρ για ένα έργο τέχνης που πουλήθηκε δημόσια από ζωντανό καλλιτέχνη, σύμφωνα με το Nifty Gateway

«Αυτή είναι μια απίστευτη στιγμή για τα NFTs με έναν από τους κορυφαίους ψηφιακούς καλλιτέχνες να κάνει αυτό το ρεκόρ στο Art Basel», δήλωσε ο Duncan Cock Foster, συνιδρυτής του Nifty Gateway, σε δελτίο τύπου. «Αυτό αποτελεί περαιτέρω επικύρωση για τα NFT ως μέσο τέχνης και καινοτομίας που θα μπορούσε να ενσωματωθεί μόνο μέσω της τεχνολογίας blockchain».

Ωστόσο, ο ισχυρισμός είναι αμφισβητήσιμος, ανάλογα με το αν το The Merge θεωρείται τελικά ένα μεμονωμένο κομμάτι ή μια σειρά έργων τέχνης.

Το ρεκόρ δημοπρασίας για ένα μεμονωμένο έργο τέχνης που πωλήθηκε δημόσια από ζωντανό καλλιτέχνη είναι 91,1 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, που σημειώθηκε από το γλυπτό του Jeff Koons το 1986, Rabbit, το 2019.

Το Merge πωλήθηκε σε ανοιχτή δημοπρασία από την περασμένη Πέμπτη έως το Σάββατο. Οι αγοραστές μπορούσαν να αγοράσουν οποιονδήποτε αριθμό κουπονιών ξεκινώντας από την τιμή μονάδας των 575 $ ΗΠΑ, η οποία αυξανόταν κατά 25 $ ΗΠΑ κάθε έξι ώρες. Μέχρι το τέλος, τα tokens πωλήθηκαν για συνολικά 91,8 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Όσο περισσότεροι μαζικοί αγοραστές συγκεντρώνονταν, τόσο αυξανόταν και η τιμή του.

Array