Κυριακή
28.11.2021

Το NFT “Human One” του καλλιτέχνη Beeple πουλήθηκε για 29 εκατομμύρια δολάρια

Χθες το βράδυ, ένας από τους πιο σημαντικούς εν ζωή καλλιτέχνες στην ιστορία της τέχνης, ο Beeple, πούλησε το «HUMAN ONE» για 28.985.000 δολάρια στο Christie’s. Η πώληση ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες των 15 εκατομμυρίων δολαρίων. Η δημοπρασία ήταν μια ζωντανή εκδήλωση στη Νέα Υόρκη αλλά είχε πλειοδότες που εκπροσωπήθηκαν από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ο υπεύθυνος της δημοπρασίας ανέφερε πόσο πολυπόθητο ήταν το κομμάτι ενώ η προσφορά έφτασε τα 15 εκατομμύρια δολάρια σε δευτερόλεπτα. Παρατηρήθηκε, επίσης, ένας μεγάλος πόλεμος προσφορών μεταξύ κάποιου που ήταν παρόν στην αίθουσα και κάποιου στο διαδίκτυο από την Ελβετία. Τελικά, τα 25 εκατομμύρια δολάρια ήταν η νικητήρια προσφορά που εξασφάλισε ο Ryan Zurrer της Dialectic. Μετά τα τέλη και τους φόρους των δημοπρασιών, η τιμή είναι 28.985.000 $.

Ο Beeple (Michael Winkelmann) έκανε πάταγο φέτος τον Μάρτιο, όταν πούλησε το NFT “Everydays: The First 5.000 Days” για 69,3 εκατομμύρια σε μια διαδικτυακή πώληση που είχε περίπου 22 εκατομμύρια επισκέπτες. Αυτό το κομμάτι ήταν ένα κολάζ από κάθε εικόνα που ανέβαζε καθημερινά ο Beeple στο διαδίκτυο από το 2007, και αυτό το στοιχείο υψηλού χρόνου αναφέρθηκε από τον νικητή της δημοπρασίας ως κύριο κίνητρο για την αγορά. Αυτή ήταν αναμφισβήτητα μια στιγμή ορόσημο στην κοινότητα των NFTs.


“Everydays: The First 5.000 Days”

Ο Beeple έλαβε την πληρωμή για αυτήν την πώληση σε Ethereum (42.329.453 ETH) και αν δεν ττα είχε πουλήσει για δολάρια ΗΠΑ, θα άξιζε περίπου 2,5 φορές περισσότερο σήμερα από ό,τι τον Μάρτιο.