Τετάρτη
06.07.2022

Το Netflix απολύει ακόμη 300 εργαζόμενους – Μεγάλες απώλειες στη μετοχή

Καθώς επιβραδύνεται η αύξηση των εσόδων, η δημοφιλής πλατφόρμα προχώρησε σε νέες περικοπές θέσεων εργασίας

Και δεύτερος γύρος απολύσεων για τη Netflix, καθώς την πόρτα… της εξόδου είδαν ακόμη 300 υπάλληλοι σε όλη την εταιρεία.

Οι περικοπές των θέσεων, όπως αναφέρει το CNBC αντιπροσωπεύουν περίπου το 3% της βάσης των εργαζομένων της εταιρείας, έρχονται περίπου έναν μήνα αφότου η δημοφιλής πλατφόρμα streaming περιέκοψε 150 θέσεις εργασίας στον απόηχο της πρώτης μείωσης συνδρομητών την τελευταία δεκαετία.

«Σήμερα με λύπη μας απολύουμε περίπου 300 υπαλλήλους» ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της και συνέχισε: «Ενώ συνεχίζουμε να κάνουμε σημαντικές επενδύσεις, κάναμε αυτές τις προσαρμογές ώστε τα κόστη μας να αυξάνονται σε ευθυγράμμιση με την πιο αργή αύξηση των εσόδων.

Είμαστε πολύ ευγνώμονες για όλα όσα έκαναν για το Netflix και εργαζόμαστε σκληρά για να τους στηρίξουμε σε αυτή τη δύσκολη μετάβαση» πρόσθεσε.

Το Netflix είχε προειδοποιήσει τους επενδυτές τον Απρίλιο ότι θα αποσύρει μέρος της αύξησης των δαπανών του τα επόμενα δύο χρόνια.

Η εταιρεία εξακολουθεί να σχεδιάζει να επενδύσει σε μεγάλο βαθμό, συμπεριλαμβανομένων περίπου 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε περιεχόμενο.

Το Netflix εργάζεται για να καταπολεμήσει επίσης την ανεξέλεγκτη κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης. Η εταιρεία είπε ότι εκτός από τα 222 εκατομμύρια νοικοκυριά που πληρώνουν, περισσότερα από 100 εκατομμύρια νοικοκυριά χρησιμοποιούν την υπηρεσία της μέσω κοινής χρήσης λογαριασμού.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν λιγότερο από 1% κατά το μεσημέρι της Πέμπτης, αλλά υποχώρησαν περισσότερο κατά 70% από τον Ιανουάριο του 2022.

Διαβάστε ακόμη:

«Μπουμ» από τον Ρέι Ντάλιο – Διπλασιάζει στα $10,5 δισ. το σορτάρισμα των ευρωπαϊκών μετοχών

Γραφείο Προϋπολογισμού στη Βουλή: Όχι σε πλειοδοσία για νέα μέτρα στήριξης

Αρχίζει και «ξεφουσκώνει» η αγορά των premium ρολογιών – Μειώνεται ελαφρώς η αξία τους στη «second hand» αγορά

Πηγή: newmoney.gr