Το Coinbase λανσάρει νέα πλατφόρμα crypto

To Coinbase λανσάρει διεθνές ανταλλακτήριο παραγώγων για θεσμικούς επενδυτές κρυπτονομισμάτων εκτός ΗΠΑ, επιδιώκοντας να διαφοροποιήσει τις δραστηριότητές του καθώς επιδεινώνονται οι σχέσεις του με τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές.

Η νέα πλατφόρμα, το Coinbase International Exchange, θα διαπραγματεύεται από αυτή την εβδομάδα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του bitcoin και του ether, αφού έλαβε άδεια τον περασμένο μήνα από τη νομισματική αρχή των Βερμούδων. 

Με την κίνηση αυτή, η Coinbase εισέρχεται σε μια αγορά που κυριαρχείται από υπεράκτιους παίκτες, όπως το Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, και προηγουμένως το FTX πριν από την κατάρρευσή του.

Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο έχει λάβει ειδοποίηση από τη SEC ότι σχεδιάζει να την μηνήσει για μια σειρά από ενέργειες. 

«Το Coinbase συνεχίζει να περιμένει έγκριση για να μπορεί να προσφέρει συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης απευθείας στους πελάτες μας στις ΗΠΑ», δήλωσε στο Bloomberg εκπρόσωπος της εταιρείας. «Το αρχικό διεθνές ανταλλακτήριο θα βρίσκεται στις βερμούδες στις Βερμούδες και θα ξεκινήσει μόνο για θεσμικούς πελάτες εκτός ΗΠΑ».

Πηγή: euro2day.gr