Δευτέρα
15.04.2024

Το Bitcoin θα μπορούσε να εκτιναχθεί στα 150.000 δολάρια φέτος

Ο διαχειριστής hedge fund Μαρκ Γιούσκο εκτιμά ότι το Bitcoin θα υπερδιπλασιαστεί φέτος και θα φτάσει τα 150.000 δολάρια. Ο Γιούσκο πιστεύει ότι οι επενδυτές θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 1% έως 3% κατανεμημένο στο bitcoin στο χαρτοφυλάκιό τους. «Το Bitcoin είναι ο βασιλιάς. Είναι το κυρίαρχο κουπόνι. Είναι μια καλύτερη μορφή χρυσού», δήλωσε.

«Ξεπεράστε το μηδέν», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής επενδύσεων της Morgan Creek Capital Management στην εκπομπή «Fast Money» του CNBC αυτή την εβδομάδα.

Μέχρι το κλείσιμο του χρηματιστηρίου την Πέμπτη, το bitcoin έχει αυξηθεί κατά περίπου 159% τον τελευταίο χρόνο. Είχε ξεπεράσει το επίπεδο των 73.000 δολαρίων νωρίτερα τον Μάρτιο, αλλά το βράδυ της Πέμπτης διαπραγματευόταν γύρω στα 70.700 δολάρια.

«Ο νόμος των μεγάλων αριθμών μπαίνει σε εφαρμογή. Νομίζω ότι μπορεί να ανέβει 10 φορές από εδώ και πέρα εύκολα μέσα στην επόμενη δεκαετία», πρόσθεσε ο Γιούσκο.

Ο ίδιος απαριθμεί τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια bitcoin, τα οποία ξεκίνησαν τον Ιανουάριο, ως σημαντικό παράγοντα ανόδου για το κρυπτονόμισμα. Ο Γιούσκο αναμένει ότι η μείωση του bitcoin κατά το ήμισυ θα οδηγήσει σε ένα σοκ προσφοράς με αποτέλεσμα έναν ακόμη γύρο σημαντικών ανοδικών κινήσεων για τη ναυαρχίδα των κρυπτονομισμάτων.

Το halving, το οποίο μειώνει την αμοιβή εξόρυξης bitcoin στο μισό για να περιορίσει την προσφορά, αναμένεται στα τέλη Απριλίου.

«Η μεγάλη κίνηση συμβαίνει μετά το halving», δήλωσε ο Γιούσκο. «Αρχίζει να γίνεται πιο … παραβολική προς το τέλος του έτους. Και, ιστορικά, περίπου εννέα μήνες μετά το halving, δηλαδή κάποια στιγμή προς την Ημέρα των Ευχαριστιών, τα Χριστούγεννα, βλέπουμε την κορύφωση της τιμής πριν από την επόμενη bear market».

Η εταιρεία του Γιούσκο έχει επίσης έκθεση στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών συναλλαγών κρυπτογράφησης Coinbase. «Πιστεύουμε ότι μεγάλα πράγματα έρχονται για την Coinbase», δήλωσε.

Οι μετοχές της Coinbase έχουν σημειώσει άνοδο σχεδόν 321% τους τελευταίους 12 μήνες.

Source: powergame.gr

Array