Κυριακή
22.05.2022

Το Bitcoin περιμένει τους ταύρους του Απριλίου

Η… ψυχολογία των επενδυτών είναι το μεγάλο στοίχημα του Απριλίου για την αγορά των κρυπτονομισμάτων, που λειτουργεί και αυτή κάτω από τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία και του εκρηκτικού πληθωρισμού που σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ειδικά για την περίπτωση του Bitcoin, οι αναλυτές ευελπιστούν να δεχθεί και φέτος την ώθηση των… «ταύρων του Απριλίου» προκειμένου να ξεφύγει από το τέλμα και την έντονη μεταβλητότητα των τελευταίων εβδομάδων.

Την πρώτη μέρα του Απριλίου, το Bitcoin ανέκαμψε πάνω από τις 46.200 δολάρια, με κέρδη άνω του 1,1%, έχοντας χάσει ακόμη και την κρίσιμη στήριξη των 45.000 δολαρίων ένα 24ωρο νωρίτερα. Οι αναλυτές εναποθέτουν τις ελπίδες τους στους «ταύρους του Απριλίου», αναφέρει η CoinDesk. Πρόκειται για την ανοδική τάση που παρατηρείται στο ξεκίνημα του β΄ τριμήνου, μετά την παραδοσιακή ύφεση που παρατηρείται κάθε Μάρτιο, τάση που σύμφωνα με τους ειδικούς έχει παρατηρηθεί επτά από τα δέκα τελευταία χρόνια. Όπως αναφέρει μεταξύ σοβαρού και αστείου σε ανάρτησή του ο CEO της Kirobo, Ασάφ Νάιμ, ίσως τελικά να πρόκειται απλά για ένα ψυχολογικό φαινόμενο που συνδέεται με την έλευση της άνοιξης.

Θεαματικά κέρδη άνω του 5% για το Ethereum που επέστρεψε στις 3.460 δολάρια. Στα 83 σεντς με κέρδη της τάξεως του 1,5% το XRP, ενώ το Litecoin προσέγγισε τα 125 δολάρια με κέρδη 0,22%. Πάνω από τα 380 δολάρια κυμάνθηκε το Bitcoin Cash ενισχυμένο κατά 1,5%.

Source: powergame.gr