Πέμπτη
21.10.2021

Το bitcoin, ο διάσημος podcaster Πίτερ Μακόμαρκ και η κάνναβη

Ένας από τους πιο διάσημους podcasters, δηλαδή ένας από τους πιο γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς στο Διαδίκτυο, και φανατικούς οπαδούς του bitcoin ξεκίνησε τη σχέση του με το ψηφιακό χρήμα όταν θέλησε να αγοράσει λίγη κάνναβη. Για να την αγοράσει μέσα από μια ιστοσελίδα που του υπέδειξε φίλος του έπρεπε να πληρώσει με bitcoin εξηγεί ο Βρετανός Πίτερ Μακόρμακ για την εμπειρία του προ οκταετίας στη διαδικτυακή εκπομπή των Financial Times «Μoney Clinic».

Ο Μακόρμακ, ο οποίος έχει ένα από τα πιο διάσημα σόου στον κόσμο των χρηματοοικονομικών με τίτλο «What Bticoin Did», έχει ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο για να συνομιλήσει με επενδυτές και ειδικούς της τεχνολογίας των κρυπτονομισμάτων με θέμα την ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία του αποκεντρωμένου χρήματος. Πρόσφατα βρέθηκε στο Ελ Σαλβαδόρ, την πρώτη χώρα που υιοθέτησε επίσημα το bitcoin, για να πάρει συνέντευξη από τον πρόεδρο Μαγίμπ Μπουκέλε καθώς η απόφασή του τελευταίου να εισάγει το ψηφιακό χρήμα στην καθημερινότητα των πολιτών έχει προκαλέσει μεικτές αντιδράσεις.

Ο 42χρόνος Μακόρμακ θεωρεί πως το bitcoin είναι μια καλή επένδυση με υψηλότερες αποδόσεις από τα κλασικά επενδυτικά προϊόντα. Εντούτοις δεν προχωρά στη ρευστοποίηση των bitcoin παρά τις έντονες διακυμάνσεις του. Διατηρεί τις τοποθετήσεις του σε βάθος χρόνου. «Πιστεύω πως το bitcoin είναι η καλύτερη εκδοχή χρήματος που υπάρχει», δηλώνει ο ίδιος. «Δεν πιστεύω πως είμαι υπερβολικά πλούσιος. Δεν νιώθεις πλούσιος διότι ποτέ δεν θέλεις να ξοδέψεις τα bitcoin που έχεις συγκεντρώσει» εξηγεί στη βρετανική εφημερίδα. Ο ίδιος προειδοποίησε τους επενδυτές σε κρυπτονομίσματα πως θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση για τυχόν απάτες.

Στις ΗΠΑ, ειδικοί στον τομέα της κυβερνοασφάλειας ζητούν προ πολλού να υιοθετηθούν αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση των επιθέσεων μέσω του Διαδικτύου. Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Ασφάλειας και Τεχνολογίας (IST), χάκερς εξασφάλισαν πέρσι λύτρα 350 εκατ. δολαρίων σε κρυπτονομίσματα από κυβερνοεπιθέσεις, αντανακλώντας άνοδο 311% από το 2019. Για να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο, το ινστιτούτο πρότεινε στην κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν να βελτιώσει και την εποπτεία της αγοράς των κρυπτονομισμάτων.

ΠΗΓΗ: powergame.gr