Πέμπτη
18.04.2024

Το Bitcoin μπορεί να φτάσει τα 10 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τον Adam Back

Στα 10 εκατ. δολάρια θα μπορούσε να φτάσει η τιμή του bitcoin σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας κρυπτονομισμάτων, Blockstream, Adam Back, μέχρι το 2032, εφόσον βελτιωθεί η τεχνολογία και η υποδομή του πορτοφολιού Bitcoin layer-2.

Σε ένα νήμα στο Twitter στις 12 Φεβρουαρίου, ο συνεργάτης του Bitcoin Core εξήγησε στους 509.000 ακολούθους του σε ποια κατάσταση θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα η πρόβλεψη για το bitcoin.

Ο Back σημείωσε ότι το bitcoin έχει διπλασιαστεί σε τιμή από έτος σε έτος κατά μέσο όρο από το 2013 και εξήγησε ότι αν συνεχιστεί αυτή η τάση, η τιμή του bitcoin θα φτάσει τα 10 εκατομμύρια δολάρια, μαζί με κεφαλαιοποίηση 200 τρισ. δολαρίων, σε περίπου εννέα χρόνια.

Ωστόσο, ο Back είπε ότι για να υλοποιηθούν αυτά τα νούμερα, οι βελτιώσεις στις τεχνολογίες layer-2 του bitcoin και στην υποδομή πορτοφολιών πρέπει να πραγματοποιηθούν γρήγορα για να δοθεί χρόνος σε αυτές τις καινοτομίες να αναπτυχθούν.

Απαντώντας σε ένα σχόλιο, ο Back είπε ότι πιστεύει ότι η υιοθέτηση του bitcoin δεν έχει φτάσει ακόμα στο κάτω μέρος της καμπύλης S, καθώς μόνο το 1-2% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει αξιοποιήσει το bitcoin. Προβλέπει ότι περισσότεροι επενδυτές θα αρχίσουν να «στοιβάζουν» bitcoin σε πορτοφόλια «ψυχρής» αποθήκευσης:

«Δεδομένης της αστάθειας, νομίζω ότι το #bitcoin μπορεί να εκτοξευτεί άγρια και φτάνοντας σε ένα από αυτά τα όρια κεφαλαιοποίησης των 100-300 τρισ. δολαρίων, να διορθώσει και στη συνέχεια να επανακτήσει μια σταθερότερη υιοθέτηση με την πάροδο του χρόνου. Υποψιάζομαι ότι οι άνθρωποι με μέσα σημεία εισόδου, σε σχέση με την τότε τρέχουσα τιμή, δεν θα έχουν πολλά κίνητρα να πουλήσουν σε όγκο.»

Source: insider.gr

Array