Κυριακή
29.05.2022

Tο αρνητικό σερί του Ethereum και η αντίδραση του Bitcoin

Σημάδια ανάκαμψης δείχνει η αγορά των κρυπτονομισμάτων, με το Bitcoin να έχει ξεπεράσει τις 30.000 δολάρια. Όπως βλέπουμε στο ωριαίο διάγραμμα, η πράσινη ζώνη όπου λειτούργησε αρχικά ως στήριξη εμποδίζοντας την υποχώρηση της τιμής του, μετατράπηκε σε αντίσταση. Δύο απόπειρες να διαπεραστεί απέτυχαν, όμως στην τρίτη προσπάθεια βρέθηκε από πάνω.

Παρά την χρηματιστηριακή αναστάτωση, το δίκτυο του Bitcoin όχι μόνο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, αλλά αυξάνει τον βαθμό ασφάλειας του. Όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα, το Hash Rate, δηλαδή η υπολογιστική ισχύς που αφιερώνεται στην επεξεργασία των συναλλαγών και στην εξασφάλιση του δικτύου, βρίσκεται σχεδόν σε ιστορικό υψηλό.

Το Ethereum, το δεύτερο σε μέγεθος κρυπτονόμισμα, βρίσκεται κοντά σε ένα αρνητικό ρεκόρ. Μόνο μία φορά, την περίοδο Μάιο με Δεκέμβριο του 2018 (215 ημέρες) ήταν σε πτωτική τροχιά την οποία δεν διέκοψε κάποια ανοδική αντίδραση που να διπλασίασε τουλάχιστον την τιμή του. Μέχρι τώρα διανύουμε 184 ημέρες που δεν συνέβη κάτι τέτοιο, γεγονός που είναι ενδεικτικό του επιβαρυμένου κλίματος.

Στο διάγραμμα της συνολικής κεφαλαιοποίησης της αγοράς, το επίπεδο τιμών κοντά στις 1,15 τρισεκατομμύρια δολάρια, αποδείχθηκε πως κρατάει γερά. Συγκρινόμενο ωστόσο με την κορυφή των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων όπου είχε φτάσει τον Νοέμβριο που μας πέρασε, η υποχώρηση που σημείωσε, ήταν μέχρι και 64%

Τα νέα από τις ΗΠΑ και μια επισήμανση για το Luna

Την προσοχή της υπουργού οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen, απέσπασε η κατάρρευση του UST, του κρυπτονομίσματος σταθερής ισοτιμίας με το δολάριο του πρωτόκολλου Terra. Όπως ισχυρίστηκε χθες στην Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας, η τεχνολογία μπορεί να παρουσιάζει ευκαιρίες για την προώθηση της καινοτομίας και την αύξηση της αποτελεσματικότητας, όμως αυτού του είδους τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία ενδέχεται να παρουσιάζουν κινδύνους για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ωστόσο διευκρίνισε ότι η αναταραχή στην αγορά των crypto δεν αποτελεί κίνδυνο για τη σταθερότητα του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. «Στο μέγεθος όπου βρίσκεται σήμερα δεν θα το χαρακτήριζα πραγματική απειλή για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, όμως αυξάνονται πολύ γρήγορα».

Η Yellen ζήτησε να ισχύσουν νέοι κανόνες όσο αφορά τα stablecoins, ένα συνεπές ομοσπονδιακό πλαίσιο, όπως ανάφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Οικονομικών εργάζεται προς την σύνταξη μιας έκθεσης σχετικά με το θέμα και πως μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρξει νομοθεσία που θα ρυθμίζει αυτά τα ζητήματα.

Τέλος, να κάνουμε μια επισήμανση για όσους αγοράσανε Luna τις τελευταίες ημέρες όσο είχε 1-2 δολάρια ή ακόμα και σεντς, ελπίζοντας να ανακάμψει, έστω και λίγο. Το να επανέλθει η τιμή του Luna ακόμα και σε αξία ενός δολαρίου, δεν αποτελεί πλέον ρεαλιστική προοπτική. Το ένα δολάριο μπορεί να μην ακούγεται πολύ, αλλά κοιτώντας τα τελευταία στοιχεία από το CoinGecko διαπιστώνουμε ότι η κυκλοφορία του Luna έχει αυξηθεί στα 6,5 τρισεκατομμύρια νομίσματα. Αν φτάσει το ένα δολάριο, η κεφαλαιοποίηση του θα αξίζει 6,5 τρισεκατομμύρια δολάρια. Δεν βγαίνουν τα νούμερα.

Σεμινάρια και βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

α) Το βιβλίο «Επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία, το Cryptoverse.gr και πλέον από το site μας. Περιγράφει τη φιλοσοφία, τον τρόπο λειτουργίας του Bitcoin και πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε επενδυτικά τη νέα, συναρπαστική κατηγορία περιουσιακών στοιχείων των κρυπτονομισμάτων. Τον λόγο που από το μηδέν, σε μία δεκαετία, κατάφερε να ξεπεράσει σε κεφαλαιοποίηση το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια. Τι το καθιστά ανθεκτικό στις κυβερνητικές επιθέσεις και γιατί ενθαρρύνει την αξιοκρατία. Τα χαρακτηριστικά που σαγηνεύουν τους ανθρώπους. Το όραμα που τους έχει συνεπάρει, μετατρέποντάς τους σε φανατικούς πιστούς.

β) Για εκείνους που προτιμούν την προσωπική επαφή, δίνεται η δυνατότητα να ενημερωθούν από τα ανανεωμένα on-line σεμινάρια με τον κ. Βασίλη Παζόπουλο, ζωντανά. Δύο μαθήματα συνολικής διάρκειας 9 ωρών σε ολιγομελή γκρουπ. Στο πρώτο, μαθαίνετε τις ιδιαιτερότητες του Bitcoin και τη διαφορά του με το ευρώ και τον χρυσό. Αναφερόμαστε επίσης στο Ethereum, σε μικρότερα νομίσματα και στα NFTs. Τη δεύτερη ημέρα, μαθαίνετε πώς να αγοράσετε και πώς να μεταφέρετε τα νομίσματά σας με τον οικονομικότερο και ασφαλέστερο τρόπο.

γ) Τα πιο εξειδικευμένα σεμινάρια που αφορούν την αποτελεσματική προστασία των δεδομένων σας από τους κακόβουλους. Θα μάθετε τρόπους με τους οποίους θα μπορείτε να περιηγείστε άφοβα και με ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο. Επίσης πώς να φυλάξετε με μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια τα κρυπτονομίσματά σας και πώς μπορείτε να τα μεταβιβάσετε στους οικείους σας, σε περίπτωση ατυχήματος. Εισηγητής είναι ο κ. Αχιλλέας Βιέννας, διακεκριμένος ειδικός ερευνητής και πιστοποιημένος σύμβουλος σε θέματα κυβερνοασφάλειας.
Σε όσους κάνουν το σεμινάριο ή αγοράσουν το βιβλίο, θα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ προνομιακή σχέση με το γνωστό ανταλλακτήριο Kraken. Συγκεκριμένα, αν επιθυμείτε να γίνετε πελάτες του Kraken, θα έχετε σχεδόν την ίδια αντιμετώπιση που έχουν οι VIP πελάτες του.

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε στο https://www.media2day.gr/seminars

Από το ίδιο link μπορείτε να προμηθευτείτε και το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin».

 

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς

Πηγή: euro2day.gr