Δευτέρα
15.04.2024

Το ανταλλακτήριο Kucoin στο μάτι του κυκλώνα

Ένα ακόμα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων βρίσκεται αντιμέτωπο με τις αρχές των ΗΠΑ. Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων KuCoin και δύο από τους ιδρυτές του κατηγορήθηκαν για παραβίαση της νομοθεσίας κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες από τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς των ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι το KuCoin επέτρεψε το ξέπλυμα άνω των 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το KuCoin είναι το έβδομο μεγαλύτερο σε όγκο συναλλαγών ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων και φαίνεται να έχει την έδρα του στις Σευχέλλες.

Το κρυπτονόμισμα KCS που εκδίδει το Kucoin υποχώρησε κατά 14%τις ώρες μετά την κατάθεση της αγωγής.

Σε μια ανάρτηση στο X, ο Διευθύνων Σύμβουλος του KuCoin, Johnny Lyu, είπε ότι γνώριζε τις κατηγορίες, αλλά ότι το ανταλλακτήριο και η λειτουργία αυτού δεν έχει επηρεαστεί.

«Ενώ εργαζόμαστε σε αυτό, η πλατφόρμα δεν επηρεάζεται και λειτουργεί κανονικά ως συνήθως», είπε ο Lyu. «Τα περιουσιακά σας στοιχεία είναι ασφαλή μαζί μας. Η ομάδα μας και εγώ θα παρέχουμε έγκαιρες ενημερώσεις σχετικά με την πρόοδο της διαδικασία» επεσήμανε.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανέφερε ότι το KuCoin και οι ιδρυτές Chun Gan και Ke Tang διαχειρίζονταν το KuCoin το οποίο είχε περισσότερους από 30 εκατομμύρια πελάτες, αλλά δεν εφάρμοσαν πρόγραμμα KYC Know Your Customer ή AML μέχρι το 2023  και ακόμη και τότε, το πρόγραμμα KYC δεν ισχύει για τους υπάρχοντες πελάτες.

Οι ιδρυτές του ανταλλακτηρίου δεν έχουν συλληφθεί. Το κατηγορητήριο του Υπουργείου Δικαιοσύνης ανέφερε ότι το KuCoin δεν εγγράφηκε στο Δίκτυο Επιβολής Χρηματοοικονομικών Εγκλημάτων των ΗΠΑ ως επιχείρηση παροχής χρηματικών υπηρεσιών.

Επειδή δεν εφάρμοσε κανένα πρόγραμμα KYC ή AML, το KuCoin «έθεσε τον εαυτό του διαθέσιμο για χρήση, και στην πραγματικότητα χρησιμοποιήθηκε, ως όχημα για ξέπλυμα εσόδων από ύποπτες και εγκληματικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων εσόδων από παραβιάσεις κυρώσεων, αγορές από το σκοτεινό διαδίκτυο, και χρήματα που προήλθαν από κακόβουλο λογισμικό, απειλές ransomware και προγράμματα απάτης», ανέφερε το κατηγορητήριο.

Το κατηγορητήριο επισήμανε τους ισχυρισμούς ότι το KuCoin «έλαβε συνολικά περισσότερα από 3,2 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα από το «μίξερ κρυπτονομισμάτων» Tornado Cash» το οποίο αναμειγνύει κρυπτονομίσματα με σκοπό την απόκρυψη της πορείας τους.

Η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Συμβάσεων Συμβάσεων Εμπορευμάτων κατέθεσε επίσης μήνυση κατά του ανταλλακτηρίου, ισχυριζόμενη ότι η εταιρεία, η οποία προσφέρει υπηρεσίες άμεσης και μελλοντικής εκπλήρωσης, δεν εγγράφηκε ως έμπορος προμηθειών μελλοντικής εκπλήρωσης. Η αγωγή της ρυθμιστικής αρχής κατηγορεί επίσης ότι το KuCoin δεν εφάρμοσε το αντίστοιχο πρόγραμμα KYC της CFTC.

Το CFTC επιδιώκει χρηματικές κυρώσεις, απαγορεύσεις συναλλαγών, ενώ το Υπουργείο Δικαιοσύνης επιδιώκει την κατάπτωση μαζί με ποινικές κυρώσεις.

Source: liberal.gr

Array