Τετάρτη
17.08.2022

Τίτλοι τέλους στο όνειρο του Facebook για δικό του coin

Η Meta Platforms, όπως ονομάζεται πλέον το Facebook, σταματά το εγχείρημά του για ένα δικό του ψηφιακό νόμισμα, το Diem. Ως εκ τούτου, θα πωλήσει την τεχνολογία της Diem Association στην εταιρεία Silvergate Capital έναντι περίπου 200 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal που επικαλείται άτομο με γνώση του θέματος.

Υπενθυμίζεται πως η Meta είχε ανακοινώσει πρώτη φορά  το σχέδιό της για το Diem το 2019, μετά την αποτυχία του Libra, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να επεκταθεί στο ηλεκτρονικό εμπόριο και τις παγκόσμιες πληρωμές.

Το Libra είχε κάνει την εμφάνισή του το 2019 και είχε ως στόχο να συνδεθεί με ένα καλάθι ισχυρών παραδοσιακών νομισμάτων, όπως το αμερικανικό δολάριο και το ευρώ, με σκοπό να φέρει την επανάσταση στον χρηματοοικονομικό κόσμο.

Το Facebook άλλαξε το όνομα του ψηφιακού νομίσματος σε Diem για να ζητήσει την έγκριση από ρυθμιστικές Αρχές και σύμφωνα με το πρακτορείο Reuter, o όμιλος αποφάσισε τελικά να εκδώσει ένα λεγόμενο stablecoin, υποστηριζόμενο από το αμερικανικό δολάριο και άλλα νομίσματα, το οποίο θα διευκόλυνε τις ψηφιακές πληρωμές χωρίς τη μεταβλητότητα ψηφιακών token όπως το bitcoin.

Ωστόσο, η αντίδραση κατά του Facebook, το οποίο βρισκόταν ήδη υπό παγκόσμια ρυθμιστική πίεση για το μέγεθός του και την αναξιοπιστία του ως προς το περιεχόμενο του, ήταν γρήγορη. Κάποιοι νομοθέτες των ΗΠΑ κάλεσαν την εταιρεία να εγκαταλείψει το έργο Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ήταν επίσης επικριτική. Η Visa και αρκετές άλλες εταιρείες αποχώρησαν από την κοινοπραξία. Τα περιουσιακά στοιχεία της Diem θα αποφέρουν μόλις 200 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Πιο πρόσφατα, το Facebook δέχθηκε πλήγμα από την αποχώρηση του επικεφαλής της εταιρείας για τη χρηματοπιστωτική τεχνολογία, ο οποίος επέβλεπε τις προσπάθειες για την ανάπτυξη του diem, αφήνοντας την εταιρεία να αρχίσει να εργάζεται για κάτι νέο.

ΠΗΓΗ: powergame.gr