Τετάρτη
21.02.2024

Την στιγμή που όλοι απολύουν η Binance προσλαμβάνει

Την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού μέχρι και 30%, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο διευθύνων σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao, πηγαίνοντας «αντίθετα στο ρεύμα», καθώς οι εταιρείες κρυπτογράφησης απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους εν μέσω αναταραχής στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Ο Zhao ανέφερε, ότι η Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, αύξησε τον αριθμό των εργαζομένων το 2022 από 3.000 άτομα σε σχεδόν 8.000, σύμφωνα με το CNBC.

Μέχρι και 30% οι προσλήψεις φέτος

Το 2023, η Binance σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό του προσωπικού μεταξύ 15% και 30%, δήλωσε ο Zhao στο συνέδριο Crypto Finance, στο St. Moritz της Ελβετίας.

Αντίπαλα ανταλλακτήρια αναγκάστηκαν να περικόψουν μεγάλα τμήματα του εργατικού τους δυναμικού μετά την εξαφάνιση σχεδόν 1,4 τρισ. δολαρίων από την αγορά κρυπτογράφησης το 2022 και τα μεγάλα ψηφιακά νομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του bitcoin και ethereum, είδαν τις τιμές τους να πέφτουν.

Ο Zhao δήλωσε ότι πρέπει να οργανώσει την εταιρεία καλά πριν από τo επόμενο «bull run» των crypto.

«Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε και ελπίζουμε ότι θα ανεβούμε ξανά πριν από την επόμενη άνοδο της αγοράς», είπε ο Zhao.

Απολύσεις σε ολόκληρο τον κλάδο

Η Coinbase αποτελεί την τελευταία εταιρεία κρυπτογράφησης που ανακοινώνει απολύσεις μέχρι στιγμής φέτος. Την περασμένη εβδομάδα, το ανταλλακτήριο Huobi δήλωσε ότι θα απολύσει το 20% του προσωπικού του, ενώ η Silvergate, μια αμερικανική τράπεζα με επίκεντρο την κρυπτογράφηση, δήλωσε ότι θα καταργήσει περίπου το 40% των θέσεων εργασίας. Παράλληλα, ο δανειστής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Genesis ανακοίνωσε ότι περικόπτει τις θέσεις εργασίας του 30% των υπαλλήλων του.