Δευτέρα
27.05.2024

TikTok: Προχωρούν οι δοκιμές στο Chatbot AI που λέγεται Tako (tweet)

Το TikTok είναι η εφαρμογή που πρόσφατα χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη. Η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης δοκιμάζει ένα chatbot με το όνομα Tako, το οποίο μπορεί να απαντά σε ερωτήσεις και να συνομιλεί με χρήστες της εφαρμογής, σύμφωνα με στιγμιότυπα οθόνης που είδε το Bloomberg.

Όταν ρωτήθηκε για τη λειτουργία, εκπρόσωπος είπε ότι δοκιμάζει «νέους τρόπους για να ενεργοποιήσει την αναζήτηση και την ανακάλυψη στο TikTok» σε επιλεγμένες αγορές.

«Εξερευνούμε πάντα νέες τεχνολογίες που προσθέτουν αξία στην κοινότητά μας», σημείωσε ο εκπρόσωπος. «Ανυπομονούμε να μάθουμε από την κοινότητά μας καθώς συνεχίζουμε να δημιουργούμε ένα ασφαλές μέρος που διασκεδάζει, εμπνέει δημιουργικότητα και προωθεί τον πολιτισμό».

Το TikTok ακολουθεί τεχνολογικούς ομολόγους όπως η Snap Inc., η Microsoft Corp. και η Google στην ανάπτυξη chatbot και άλλων εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης.

Η δοκιμή του Tako είναι επί του παρόντος διαθέσιμη σε μικρό αριθμό εργαζομένων, σύμφωνα με τον Daniel Buchuk, αναλυτή στη Watchful, μια εταιρεία που παρακολουθεί τις δοκιμές ανάπτυξης εφαρμογών για ανταγωνιστές.

Προς το παρόν, το Tako εμφανίζεται ως ένα μικρό εικονίδιο σαν φάντασμα στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης της εφαρμογής. Αφού πατήσουν αυτό το εικονίδιο, οι χρήστες οδηγούνται σε μια συνομιλία, όπου μπορούν να κάνουν ερωτήσεις. Ο Buchuk είπε στο Bloomberg ότι το Tako μπορεί επίσης να παρέχει συστάσεις για περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις των χρηστών.

«Το Tako είναι ένα πειραματικό chatbot», γράφει μια οθόνη σε ένα από τα στιγμιότυπα οθόνης που κοινοποιήθηκαν στο Bloomberg. «Μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις και να συνομιλήσει μαζί σας».

Το Tako είναι διαθέσιμο μόνο σε χρήστες TikTok άνω των 18 ετών, πρόσθεσε ο Buchuk.

Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να διαγράψουν τα δεδομένα τους, αλλά προειδοποιούνται να μη μοιράζονται προσωπικά στοιχεία με το chatbot. Τους συμβουλεύουμε επίσης να μην βασίζονται αποκλειστικά στο bot για τις ιατρικές, νομικές ή οικονομικές συμβουλές του επειδή «τα σχόλια από το Tako δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη και μπορεί να μην είναι αληθή ή ακριβή,» υπογράμμισε.

Διαβάστε ακόμη 

Πώς «ξεκλείδωσε» η συμφωνία για το χρέος των ΗΠΑ – Όλο το παρασκήνιο 

O Μασκ θα δοκιμάσει εγκεφαλικά εμφυτεύματα σε ανθρώπους (vid) 

Microsoft: Kατέθεσε το σχέδιο για την επένδυση του 1 δισ. ευρώ στα Σπάτα 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑΠηγή: newmoney.gr

Array