Σάββατο
28.01.2023

TikTok: Αντιμέτωπη με απαγόρευση στην ΕΕ αν δεν συμμορφωθεί με τους κανόνες περιεχομένου

Να συμμορφωθεί με τους επερχόμενους κανόνες περιεχομένου της ΕΕ κάλεσε την TikTok ο Τιερί Μπρετόν, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η εταιρεία θα βρεθεί αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να απαγορευτεί η χρήση της πλατφόρμας της στα κράτη – μέλη.

Σε μια σημαντική αλλαγή τόνου από την ΕΕ, ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν, χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι μέσα σε δευτερόλεπτα οι χρήστες του TikTok μπορούν να έχουν πρόσβαση σε «περιεχόμενο επιβλαβές και πολλές φορές απειλητικό για την ίδια τη ζωή τους».

Η δήλωση αυτή έγινε σήμερα (19.1.2023), έπειτα από τηλεδιάσκεψη του Τιερί Μπρετόν με τον CEO της TikTok, Shou Zi Chew.

«Με τα νεαρότερα κοινά υπάρχει και μεγαλύτερη ευθύνη», δήλωσε ο Τιερί Μπρετόν, εκφράζοντας επίσης την ανησυχία του για το γεγονός ότι κάποιοι υπάλληλοι της μητρικής κινεζικής εταιρείας ByteDance κατασκόπευαν δημοσιογράφους, αλλά και για το ότι η εταιρεία μεταφέρει προσωπικά δεδομένα εκτός Ευρώπης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, συνεργάτης του Τιερί Μπρετόν δήλωσε πως η TikTok ενημερώθηκε ότι θα είναι από τις πρώτες εταιρείες που θα ελεγχθούν με βάση τον νόμο περί ψηφιακών υπηρεσιών. Μάλιστα, τόνισε ότι αν οι κανόνες περιεχομένου ίσχυαν ήδη σήμερα, η TikTok ήδη θα αντιμετώπιζε το ενδεχόμενο της απαγόρευσης.

Διαβάστε ακόμη

ING: Οι προβλέψεις για την οικονομία και η αβεβαιότητα από τις εκλογές για την Ελλάδα

Λαγκάρντ στο Νταβός: Εξαιρετικά υψηλός ο πληθωρισμός – Η ΕΚΤ θα συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων

ΗΠΑ: Στο ανώτατο όριο το χρέος – Έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε η Τζάνετ Γέλεν

 

Πηγή: newmoney.gr