Κυριακή
28.11.2021

Τι είναι το VeChain (VET) και τι το καθιστά μοναδικό;

Το VeChain είναι μια εταιρική πλατφόρμα blockchain που έχει δημιουργηθεί για να υποστηρίζει τόσο ιδιωτικές όσο και αποκεντρωμένες εφαρμογές μαζικής αγοράς (DApps).

Η πλατφόρμα ιδρύθηκε το 2015 και έκτοτε έχει εξελιχθεί σε μία από τις πιο καθιερωμένες πλατφόρμες blockchain προσανατολισμένες στις επιχειρήσεις, με κεφαλαιοποίηση αγοράς 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όντας το 22 μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα.

Το VeChain έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τις επιχειρήσεις να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα της αλυσίδας εφοδιασμού τους και να αξιοποιήσουν τις μοναδικές ιδιότητες του blockchain VeChainThor για να δημιουργήσουν και να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές που ωφελούν διαφορετικά τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Ασχολείται πρωτίστως με την παροχή λύσεων που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να συνδέσουν τις δραστηριότητές τους στον πραγματικό κόσμο με υπηρεσίες που βασίζονται σε blockchain.

Δύο tokens αποτελούν σημαντικό μέρος του οικοσυστήματος VeChain. Πρόκειται για το VeChain (VET), που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά αξίας σε άλλους χρήστες του VeChain (π.χ. πληρωμές, μισθοί, εμβάσματα), ενώ το δεύτερο είναι το VeChainThor (VTHOR) — το gas token της πλατφόρμας.

Ως μια παγκόσμια επιχειρηματική πλατφόρμα blockchain, το VeChain έχει επί του παρόντος κεντρικά γραφεία σε περισσότερες από μισή ντουζίνα χώρες — συμπεριλαμβανομένων της Γαλλίας, της Σιγκαπούρης, της Κίνας, της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ. Το project υποστηρίζεται από μια ολοκληρωμένη ομάδα με επικεφαλής τον co-founder και CEO, Sunny Lu — μια πολύ γνωστή φυσιογνωμία στον χώρο του blockchain με εκτεταμένη εμπειρία σε υποδομές πληροφορικής.

Πώς λειτουργεί το VeChain;

Το VeChain είναι χτισμένο στο blockchain του VeChainThor, μια πλατφόρμα  υψηλής λογιστικής ταχύτητας, που έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί DApps επιχειρηματικής κλίμακας.

Η πλατφόρμα αξιοποιεί έναν μοναδικό αλγόριθμο γνωστό ως Proof of Authority (PoA) για να βοηθήσει στη διατήρηση του blockchain και στην ασφάλεια των συναλλαγών. Αυτός αξιοποιεί ένα δίκτυο 101 masternode αρχής που διατηρούν το πρωτόκολλο και υποστηρίζουν την πολιτική διακυβέρνησης VeChainThor ενώ επεξεργάζονται με ασφάλεια συναλλαγές και εκτελούν λειτουργίες smart contracts.

Το blockchain VeChainThor χρησιμοποιεί ένα σύστημα οικονομίας δύο σημείων για να διαχωρίσει την κερδοσκοπία από το λειτουργικό κόστος. Το πρώτο διακριτικό, το VeChain (VET) είναι η κύρια μονάδα συναλλαγών που χρησιμοποιείται στο οικοσύστημα VeChain, ενώ το VeChainThor (VTHO) χρησιμοποιείται για την πληρωμή του κόστους αερίου (συμπεριλαμβανομένων των τελών συναλλαγής και του κόστους εκτέλεσης έξυπνων συμβολαίων). Αυτό διασφαλίζει ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να είναι πιο σίγουρες για το λειτουργικό τους κόστος, αντί να υπόκεινται στις ιδιοτροπίες των κερδοσκόπων και στην υπερβολική αστάθεια της αγοράς.

Η κύρια προσφορά προϊόντων της VeChain είναι γνωστή ως VeChain ToolChain. Αυτή είναι μια ισχυρή πλατφόρμα εφαρμογής blockchain που διαθέτει μια ποικιλία λύσεων blockchain-as-a-service (BaaS), platform-as-a-service (PaaS) και software-as-a-service (SaaS) — βοηθώντας και μικρές και μεγαλύτερες επιχειρήσεις να κατασκευάζουν και να αναπτύσσουν λύσεις που βασίζονται σε blockchain σε χρόνο ρεκόρ.

Τι κάνει το VeChain μοναδικό;

Το VeChain είναι μια πλατφόρμα που δημιουργήθηκε για να παρέχει μια ολιστική λύση σε επιχειρήσεις που θέλουν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους και να αναπτύξουν νέους τρόπους επιχειρηματικής δραστηριότητας και διαχείρισης των λειτουργιών τους. Για να το βοηθήσει να το πετύχει αυτό, το VeChain έχει δημιουργήσει ένα ευρύ φάσμα εργαλείων και λειτουργιών που το καθιστούν ελκυστική επιλογή για τις επιχειρήσεις.
Αυτά περιλαμβάνουν:
Turnkey Offerings, High Efficiency, Dual-Token Economy, Sustainable Tokenomics, Trusted by Giants