Σάββατο
08.10.2022

Τι αλλάζει στο WhatsApp – Το μήνυμα του Μάρκ Ζούκερμπεργκ

Μία νέα λειτουργία που θα επιτρέπει στους χρήστες να εγκαταλείπουν τις μεγάλες ομαδικές συνομιλίες χωρίς να ενημερώνονται οι υπόλοιποι συμμετέχοντες λανσάρει η WhatsApp.

Μέχρι τώρα, η αποχώρηση από μια ομαδική συνομιλία στο WhatsApp μπορεί να ήταν για κάποιους μια άβολη διαδικασία, καθώς όλα τα μέλη της ομάδας ενημερώνονται όταν κάποιος αποφασίσει να αποχωρήσει. Σύντομα όμως, αντί να ειδοποιούνται όλοι στην ομάδα όταν κάποιος αποχωρεί, θα ενημερώνονται μόνο οι διαχειριστές. Η εν λόγω λειτουργία θα είναι διαθέσιμη για όλους τους χρήστες μέσα στον μήνα, όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Η παραπάνω βελτίωση στην οποία προχωρά η δημοφιλής πλατφόρμα, είναι ένα μόνο από τα μέτρα που λαμβάνει η WhatsApp προκειμένου να βελτιώσει τις ρυθμίσεις περί απορρήτου.

Ένα ακόμη εργαλείο που ανακοινώθηκε από την εταιρεία θα επιτρέπει στους χρήστες να διατηρούν κρυφή την παρουσία τους, ώστε οι άλλοι να μην μπορούν να δουν ότι είναι συνδεδεμένοι.

Το WhatsApp δοκιμάζει επίσης μια ρύθμιση που εμποδίζει τις επαφές να τραβούν στιγμιότυπα οθόνης μηνυμάτων «Προβολή μία φορά», τα οποία δεν μπορούν να προσπελαστούν ξανά μετά το αρχικό άνοιγμα.

Σε ανάρτησή του στο Facebook την Τρίτη, ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ, Διευθύνων Σύμβουλος της meta στην οποία ανήκει η WhatsApp, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία «θα συνεχίσει να βρίσκει νέους τρόπους για να προστατεύει τα μηνύματά σας και να τα διατηρεί τόσο ιδιωτικά και ασφαλή όσο οι συνομιλίες κατ’ ιδίαν».

«Στο WhatsApp, εστιάζουμε στη δημιουργία χαρακτηριστικών που δίνουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους να έχουν περισσότερο έλεγχο και στα μηνύματά τους», δήλωσε η Έιμι Βόρα, υπεύθυνη του τμήματος ανάπτυξης προϊόντων στο WhatsApp.

Η ενημέρωση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αλλαγών στις οποίες έχει προχωρήσει η Meta στις πλατφόρμες της τον τελευταίο καιρό, προκειμένου να κερδίσει περισσότερους νεότερους χρήστες

Διαβάστε ακόμα:

XRTC: Σε νέο κύκλο ανάπτυξης και ευκαιριών η ακτοπλοΐα (πίνακας)

ΕE: Σε ισχύ το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το φυσικό αέριο – Τι περιλαμβάνει

«Καπνική Μιχαηλίδης»: Το disaster story της 4ης μεγαλύτερης εταιρείας επεξεργασίας καπνού στον κόσμο

Πηγή: newmoney.gr