Θύμα hacking αξίας 140 εκατ. ευρώ η Vulcan Forged που εδρεύει στο Μαρούσι

Δραματικές στιγμές περνάει η Vulcan Forged, μια εταιρία blockchain ειδικευμένη στο gaming, με έδρα στο Μαρούσι, καθώς έπεσε θύμα hacking αξίας 140 εκατομμυρίων δολαρίων. Η λεία ήταν κυρίως στα δύο νομίσματα της εταιρίας, με τα σύμβολα PYR και LAVA.

Πριν λίγο ο CEO της εταιρίας Jamie Thomson, δημοσίευσε ένα βίντεο στο Twitter όπου εξήγησε τι έγινε. Τα νομίσματα βρίσκονταν σε 96 semi-custodian πορτοφόλια, που σημαίνει πως υπήρχαν συνδιαχειριστές, μια ομάδα ανθρώπων της Vulcan Forged. Από εκεί μπόρεσαν να αποσπάσουν τα ιδιωτικά κλειδιά και κατόπιν τα νομίσματα.

Όπως παραδέχτηκε ο Thomson ήταν ένα σφάλμα, το οποίο θα φροντίσουν να διορθώσουν. Δεν θα χρησιμοποιούν τίποτα άλλο από πλήρως αποκεντρωμένα πορτοφόλια, προκειμένου να μην βρεθούν ξανά στην ίδια θέση ποτέ.

Όπως διαβεβαίωσε, όλα τα PYR που κλαπήκανε ή οποιοδήποτε άλλο νόμισμα, θα αντικατασταθούν πλήρως από τα αποθεματικά της εταιρείας, ακόμα και σήμερα. Αποτελεί πρώτη τους προτεραιότητα, υποσχέθηκε.

Κλείνοντας το μήνυμα του, υποσχέθηκε πως αυτό το περιστατικό θα τους χαλυβδώσει και θα γίνουν εκατό φορές πιο ισχυροί. «Δεν πρόκειται να μας σταματήσει τίποτα», δήλωσε.

Το θετικό ήταν η ανταπόκριση της κοινότητας. Αντί να μιλήσουν άσχημα για την εταιρία, άρχισαν να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους της, όπως φαίνεται από τα μηνύματα στο Twitter και στο Discord.

Το κρυπτονόμισμα PYR υπέστη σημαντική υποχώρηση της τάξης του 30% όπως βλέπουμε στο παρακάτω 4ωρο διάγραμμα, αν και τις τελευταίες ώρες δείχνει να σταθεροποιείται, πιθανότατα εξαιτίας των διαβεβαιώσεων του Jamie Thomson.Πηγή: euro2day.gr