Κυριακή
28.11.2021

«Θρησκεία και όχι επένδυση» τα Crypto για τον Μαρκ Μόμπιους – Γιατί ο δισεκατομμυριούχος προτιμά τις μετοχές

Ο διεθνής επενδυτής Μαρκ Μόμπιους την Τετάρτη αποκάλεσε τα κρυπτονομίσματα «θρησκεία», προσχωρώντας στην κατηγορία εκείνων των σκεπτικιστών για τα ψηφιακά νομίσματα σε μια εποχή που το bitcoin και το ether διαπραγματεύονται κοντά σε υψηλά όλων των εποχών.

«Δεν είναι επένδυση, είναι θρησκεία», δήλωσε ο ιδρυτής της Mobius Capital Partners στο CNBC.

«Οι άνθρωποι δεν πρέπει να βλέπουν αυτά τα κρυπτονομίσματα ως μέσο για να επενδύσουν. Είναι ένα μέσο για κερδοσκοπία και διασκέδαση. Αλλά μετά πρέπει να επιστρέψετε στις μετοχές στο τέλος της ημέρας», πρόσθεσε.

Ο Μόμπιους δεν είναι μόνος που χτυπά τα κρυπτονομίσματα. Ο CEO της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντάιμον, επέκρινε επίσης έντονα το bitcoin, κυρίως πρόσφατα αποκαλώντας το «άχρηστο» και «χρυσό του ανόητου» σε ένα επενδυτικό συνέδριο τον Οκτώβριο.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Πωλ Τούντορ Τζόουνς, από την άλλη πλευρά, πιστεύει ότι τα κρυπτονομίσματα έχουν την θέση τους και είπε στο CNBC τον περασμένο μήνα ότι πιστεύει ότι είναι καλύτερο «στοίχημα» ενάντια στον πληθωρισμό από ακόμη και τον χρυσό.

Ο Μόμπιους, ένας γκουρού των παγκόσμιων αγορών που είχε μια μακρά καριέρα στο Franklin Templeton προτού δραστηριοποιηθεί μόνος του, πιστεύει ότι οι μετοχές είναι το καλύτερο στοίχημα λόγω παραγόντων συναλλαγματικούς και πληθωριστικούς.

«Οι μετοχές είναι σίγουρα η απάντηση γιατί η υποτίμηση του νομίσματος δεν πρόκειται να φύγει, πράγμα που σημαίνει ότι ο πληθωρισμός θα συνεχιστεί με υψηλό ρυθμό στο μέλλον», είπε. «Μην ξεχνάτε ότι η προσφορά χρήματος στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί πάνω από 30%.

Με τόση μεγάλη ρευστότητα να κυκλοφορεί λόγω των «χαλαρών» νομισματικών πολιτικών της Fed την εποχής του κορονοϊού, ο Μόμπιους είπε στο CNBC τον Σεπτέμβριο ότι πολλά από αυτά τα χρήματα θα καταλήξουν να επιστρέψουν στις μετοχές.

ΠΗΓΗ: insider.gr